Universitatea din Craiova vine în sprijinul elevilor și profesorilor din mediul preuniversitar

Universitatea din Craiova vine în sprijinul elevilor și profesorilor din mediul preuniversitar

1.580
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Universitatea din Craiova a semnat astăzi, 21 ianuarie 2015, protocoalele de colaborare cu inspectoratele şcolare din regiunea de sud-vest a Olteniei (Dolj, Vâlcea, Mehedinţi şi Olt) în vederea derulării unor proiecte care să le ofere elevilor posibilitatea de a obține informații despre școlarizarea în această instituție de învățâmânt.

Prin intermediul protoculului semnat se oferă suport atât elevilor, în vederea pregătirii la disciplinele din programa de bacalaureat, dar şi cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar care vor susţine examenele de titularizare, definitivat şi gradul didatic II, în anul 2015.

Acțiunea de pregătire a elevilor va demara luni, 26 ianuarie 2015, când pe site-ul Universității va fi afișat programul pentru fiecare disciplină în parte, locația, sala, cadrul didactic. În paralel, pentru cadrele didactice din mediul preuniversitar va începe pregătirea pentru examenele de definitivare în învățământ, de titularizare, respectiv de gradul II.

Prof. univ. dr. Cezar Spînu, Prorector Programe de Studii și Asigurarea Calității, a declarat că: Universitatea din Craiova încearcă de doi – trei ani de zile să își deschidă porțile. Am gândit acest protocol împreună cu inspectorii generali, astfel încât în cadrul lui să derulăm acțiuni care să ajute atât elevii, cât și colegii noștri, cadre didactice din sistemul preuniversitar. (…) Anul trecut prin intermediul acestui protocol au fost peste 5000 de elevi care au participat la pregătirea pentru examenul de bacalaureat atât la Craiova, cât și la Severin, dar și în Olt, au fost 750 de cadre didactice care s-au înscris la examenul de gradul II, 20 % mai mult decât în anul 2013.

Nicu Cotescu, inspector adj. Dolj, s-a declarat încântat de acest protocol și a spus că: “Prin acest protocol, prin acest parteneriat cu inspectoratele școlare se intră în normalitate pentru că Universitatea a înțeles să coboare și să întindă o mână învățământului preuniversitar. (…)Univesitatea vine să sprijine copiii și cadrele didactice pentru creșterea calității în educație și performanță.

Inspecortul Șc. Gen. al județului Olt, Felicia Man a afirmat că protocolul încheiat anul trecut s-a desfășurat exemplar pe parcursul anului școlar anterior: La nivelul județului Olt, la cursurile de pregătirea examenului de bacalaureat au participat 326 de elevi (…), iar procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat a crescut cu 10% față de anul anterior și datorită muncii noastre, dar și datorită parteneriatului cu Universitatea din Craiova. La examenul de definitivat au participat, la cursurile de pregătire, 133 de profesori, unde am crescut cu 12 procente. (…) La examenul pentru gradul al doilea au participat 57 de cadre didactice și la titularizare 169, și aici la examenul de maturitate al dascălului am crescut foarte mult, mai mult de 10%, aproape de 20%”.

Dintre proiectele care vor fi implementate în parteneriat cu cele cinci inspectoratele se numără: Şcoala Altfel, Caravana  Învăţământului Oltean, Cupa Universităţii din Craiova pentru liceele Olteniei, Studeţii noştri pot mai mult!, Zilele Porţilor Deschise.

“Proiectele incluse în cadrul acestui protocol, semnat de Universitatea din Craiova și Inspectoratele Școlare Județene din Oltenia, vizează o colaborare cât mai bună între instituțiile implicate, în vederea asigurării învățământului preuniversitar din regiunea Oltenia, cât și atragerea unui număr cât mai mare de studenți din zona Olteniei la Universitatea din Craiova, a adăugat Prof. univ. dr. Cezar Spînu, Prorector Programe de Studii și Asigurarea Calității.

Protocolul dintre Universitatea din Craiova și inspectoratele școlare din Oltenia se va desfășura pe o perioadă de un an calendaristic, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2015.

 



2 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-06-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    19

    Majoritatea sunt numai panarame de profesori acolo,iti dau note dupa cum le dai „spaga”,chiar daca inveti,de aia are reputatia proasta in tara si nu te baga nimeni in seama.

  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3521

    succes tinerilor nostri

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.