SC Termo Craiova: Tariful la energia termică a fost majorat

SC Termo Craiova: Tariful la energia termică a fost majorat

1.066
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Consilierii locali au aprobat, în şedinţa de joi, 29 ianuarie 2014, creşterea tarifului la energia termică distribuită prin punctele termice pentru populaţie şi agenţii economici. Astfel, prețul va crește de la 253,72 lei/gigacalorie la 262,27 lei inclusiv TVA, rezultând un preț mai mare cu 8,55 lei/gigacalorie. SC Termo Craiova SRL, societatea municipalității, este cea care a cerut majorarea, motivând că Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a crescut tarifului preţului apei fierbinţi practicat de Complexul Energetic Oltenia S.A. – Sucursala Electrocentrale II Craiova. Rămâne. Dacă CL Craiova va aproba în şedinţa de luna viitoare mărirea subvenţiei pentru energia termică furnizată populaţiei, craiovenii ar urma să plătească ca şi până acum tot 220,5 lei/gcal.

Ionel Pana

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat în urmă cu două săptămâni că în Craiova nu va creşte preţul gigacaloriei în această iarnă în condiţiile în care Consiliul Local va aproba propunerea executivului de la subvenţiona de la bugetul local majorarea de 6% impusă de ANRE. Astăzi, edilul a lipsit de la ședința ordinară a CL Craiova

Primăria Municipiului Craiova nu va creşte preţul gigacaloriei, deşi ANRE a dispus o majorare de aproape 6%. După ce ne-am făcut toate calculele, am ajuns la concluzia că putem subvenţiona de la bugetul local creşterea de aproape 6% impusă de ANRE şi deci, aşa cum am promis, preţul plătit de populaţie va fi la nivelul anului trecut. Rămâne ca şi Consiliul Local să aprobe această subvenţie”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Totuși, unii dintre consilieri locali au întrebat cât mai poate bugetul local să suporte subvenţia pentru căldură şi au anunţat că în această lună Complexul Energetic Oltenia a solicitat în instanţă insolvenţa SC Termo Craiova SRL ca urmare a datoriilor de peste 50 milioane euro pe care le are de plătit către producătorul de energie. Stimaţi colegi, vă avertizez că nu putem merge la nesfârşit cu această subvenţie. De ce să plătească toţi cetăţenii Craiovei pentru cei care stau la bloc?”, a afirmat consilierul independent Ionel Pană (foto).

HPIM5277

Cherciu: ”Noi luăm din impozitele craiovenilor, nu mai reparăm străzi şi dăm către CEO” 

 

La rândul lui, consilierul PNL Dan Cherciu a afirmat că CL alocă bani de la bugetul local pentru CEO în loc să aibă grijă de soarta SC Termo Craiova SRL aflată în pragul falimentului.

În loc ca Guvernul să subvenţioneze din bugetul central activitatea acestui complex (Complexul Energetic Oltenia n.r.), noi luăm din impozitele craiovenilor, nu mai reparăm străzi şi dăm către CEO. Un astfel de mod de lucru trebuie să înceteze şi trebuie să fie descurajat. Cei de la CEO au înaintat către ANRE cererea de motivare a creşterii costurilor, deci ei au grijă ca noi din buzunar să le plătim ineficienţa, dar pentru societatea noastră, SC Termo Craiova SRL, nu încercăm să mărim subvenţia? Şi mie mi s-ar fi părut normal ca actuala conducere a Termo să vină şi cu o majorare a părţii pe care o încasează din acest tarif pentru a-şi pune ordine în activitate, pentru că sunt în pragul insolvenţei. Răspunsul directorului economic al SC Termo Craiova SRL a fost: o s-o facem. Păi CEO a făcut-o şi ne va lua din buzunar nişte bani, iar onor conducerea Termo nu are această grijă, pentru că se gândesc că nu dau socoteală, or să intre în faliment, se vor şterge toate datoriile şi între timp o să asmuţim portăreii pe cei care au datorii la încălzirea termică”, a afirmat Cherciu.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2444

    Nu spunea olguta ca nu se maraeste anul asta o mincinoasa

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.