Bică i-a exclus din UNPR şi pe consilierii de la Bechet după...

Bică i-a exclus din UNPR şi pe consilierii de la Bechet după modelul folosit la CJ Dolj

1.192
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cei trei consilieri locali UNPR din Bechet şi-au pierdut mandatele de aleşi locali după o excludere cu cântec a acestora din partid. Modelul folosit de Gheorghe Bică, preşedintele UNPR Dolj, de a-i exclude din partid pe aleşii locali incomozi, se pare că este acelaşi pe care l-a aplicat şi la Consiliul Judeţean, de unde a fost exclus Dan Păloiu.

 

„În data de 27 august 2014, cu două zile înainte de ședința CL, am fost înștiințați, prin consiliul local, că UNPR ne exclude printr-o adresă – adresa cu numărul 233 -, şi că ne pierdem mandatele. Această adresă nu a fost trecută pe ordinea de zi în şedinţa CL din 29 august 2014. Mai mult decât atât, nu a fost trecută nici pe ordinea de zi a şedinţei CL din 30 septembrie 2014, ci a fost trecută în cursul următoarei şedinţe. Noi am întrebat de ce nu a fost trecută în urmă cu două luni dacă această adresă exista. Pe 24 octombrie 2014, au ajuns la concluzia că nu trebuie să ne excludă din CL, motiv pentru care nici nu ne-au mai trecut pe convocator. Deşi în statutul UNPR scrie foarte clar că înainte de a exclude un membru trebuie să se întrunească în şedinţă Biroului organizaţiei locale care pune excluderea în discuţie, se întocmeşte un proces-verbal şi după aceea se trece la excludere. Acest lucru nu s-a întâmplat în cazul nostru. Nici măcar nu am fost înştiinţaţi”, afirmă Constantin Cîrstea, unul dintre consilierii UNPR excluşi din partid.

În căutarea … hotărârii pierdute!

Potrivit acestuia, la şedinţa din 24 octombrie 2014, secretarul Primăriei Bechet a afirmat că excluderea din CL nu este legală, pentru că a intrat în vigoare Ordonanţa nr. 55. „Pe data de 9 octombrie 2014, noi am trecut de la UNPR ca independenţi în CL.

”Pe 7 noiembrie a sosit la CL Bechet o adresă de la UNPR Dolj în care se spunea că suntem excluşi, pentru că nu am contestat hotărârea nr. 49, hotărâre pe care noi nu am primit-o. Această hotărâre nu a fost trimisă nici la Primăria Bechet, nici nouă personal, deci nu aveam ce să contestăm. Totuşi, pe 27 octombrie am depus o contestaţie la UNPR Bucureşti, dar nici de aici nu am primit niciun răspuns până acum. Pe 12 ianuarie 2015, s-a pus pe ordinea de zi a şedinţei CL şi s-a cerut excluderea noastră, propunere care a şi fost votată. Pe 15 ianuarie a.c., am atacat în contencios administrativ hotărârea de excludere, iar între timp am cerut şi consiliului local să ne comunice ce cuprinde această hotărâre nr. 49 pe care dânşii susţin că ne-au trimis-o de la UNPR şi că nu am contestat-o noi. Cum să conteşti ceva despre care nu ai cunoştinţă?!. Şi CL ne-a răspuns în scris că nu are această hotărâre”, a mai spus Cîrstea.

Asupra legalităţii excluderii celor trei consilieri din CL Bechet, care au depus şi unele plângeri penale, urmează să se pronunţe instanţa de contencios-administrativ. 



1 COMENTARIU

  1. #1
    @#I
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    371

    Partide căpușă. Mici, multe și dăunătoare.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.