Craiova: ”Fidelitate”, pe scena Teatrului ”Colibri”

Craiova: ”Fidelitate”, pe scena Teatrului ”Colibri”

928
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Craiovenii pot vedea, la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Colibri”, reprezentaţia ”Fidelitate”, de Chazz Palminteri, o producţie Teatrul ACT şi Fundaţia Carta, cu: Adelaida Zamfira, Gheorghe Ifrim, Florin Busuioc, în regia lui Dragoş Câmpan, scenografia Maria Dore, joi, 26 februarie 2015, de la ora 19:00. ”Fidelitate” este prima reprezentatie a acestui spectacol la Teatrul Colibri si a doua din proiectul Colibri intr-un ACT, în 2015.

 

“Un asasin plătit, victima sa şi un soţ care neagă orice implicare. Tony, dator vândut la mafia italiană este angajat să o ucidă pe Maggie. Maggie, nevastă depresivă oprită să se sinucidă ca să fie asasinată. Jack, soţul care l-a angajat pe Tony sau doar o victimă la rândul lui? Cine a angajat pe cine? Tony e cu adevărat un asasin? Jack este un criminal cu sânge rece sau soţul încornorat? Oare Tony şi Maggie au un plan să stoarcă bani de la Jack? Şi până la urmă, cine o sa moară?…O poveste Americană… dar şi o analiză plină de vigoare şi umor a vieţii de cuplu. Această piesă este pentru prima oară pusă în scenă în România. Există numeroase montări pe scenele americane, precum şi o ecranizare de succes în regia lui Paul Mazursky avându-l în distribuţie chiar pe autorul acestei piese, Chazz Palminteri (Tony), care joacă alături de Cher (Margaret) şi Ryan O’Neal (Jack Connor). <<Poveste din Bronx>> este filmul care-l aduce pentru prima dată pe Chazz Palminteri în atenţia publicului larg şi în calitate de scenarist şi dramaturg”, explică regizorul Dragoş Câmpan, despre spectacolul Fidelitate.

Bazele Teatrului ACT  Bucureşti au început să se pună încă din 1995, când Fundaţia Art-Inter Odeon devenea Fundaţia Teatrul ACT, prima instituţie artistică non-guvernamentală din România. Trei ani mai târziu, în ’98, fundaţia deschidea un spaţiu underground în Calea Victoriei, nr. 126, Teatrul ACT devenind primul teatru independent cu sală proprie, din România postcomunistă. În galeria susţinătorilor fundaţiei îi regăsim printre alţii pe: Tom Cruise, Richard Eyre, Alan Bates, Liviu Ciulei. Actorul Marcel Iureş, cetăţean de onoare al Craiovei, este unul dintre fondatorii Teatrului ACT. (www.teatrulact.ro)

În ultima săptămână a fiecărei luni, craiovenii vor putea vedea un spectacol al Teatrului ACT pe scena Fabricii de poveşti electroCOLIBRI.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.