Craiova: Noaptea Muzeelor, la Palatul ”Jean Mihail”

Craiova: Noaptea Muzeelor, la Palatul ”Jean Mihail”

1.649
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 4,20)

Publicul românesc se va putea bucură, sâmbătă, 16 mai 2015, de o noapte în care muzeele din toată țara își deschid porțile cu evenimente și expoziții speciale pentru a celebra alături de alte mii de instituții similare din Europa Noaptea Muzeelor. La Craiova, Muzeul de Artă va primi vizitatori începând cu ora 17:00, până la ora 00:00. Accesul va fi gratuit.

 

Pe lângă prezentarea colecțiilor permanente redeschise publicului de două luni – la Muzeul de Artă din Craiova, va fi organizată, în Sala Oglinzilor, cu ocazia ”Nopții Muzeelor”, o micro expoziție denumită ”Ipolit Strâmbu”, artist ale cărui lucrări se află în patrimoniul muzeului, dar care nu au fost incluse în colecțiile permanente , neavând suficient spațiu de expunere.

 

Expoziția va avea un caracter temporar (câteva zile) în Sala Oglinzilor. Lucrările vor fi expuse pe șevalete, iar lucrarea ”Două prietene” va fi master-piece-ul expoziției. Pictorul Ipolit Strâmbu a atins subiecte clasicizante având o solidă formație figurativă fiind legat stlistic de bagajul formativ de la München și Paris.

 

În lucrările aflate în patrimoniul Muzeului de Artă din Craiova, artistul prezintă dimensiunea domestică a vieții cotidiene, viziunea standardizată a frumuseții feminine, eleganța căutată a personajelor, femei, păstori, țărănci, un întreg univers idilic ce ne redă o privire hedonistică și nostalgică a vremurilor trecute, cu iz sentimental, opera sa prezentând certe influențe prerafaelite.

 

Lumina se insinuează supranatural în lucrările artistului, fiind un element important în creația sa și asupra căruia ne vom opri în cadrul filmul de prezentare. În Sala Oglinzilor va rula pe un ecran un film cu o serie de lucrări ale artistului și o prezentare a operei acestuia. Odată cu această primă prezentare a creației lui Ipolit Strâmbu vom iniția o serie de expuneri ale unor artiști din colecțiile Muzeului de Artă, ale căror creații nu sunt încă prezente în colecțiile permanente din lipsa spațiului. În acest mod vom face vizibile lucrările din depozite încă necunoscute publicului larg.

 

Sursă text: noapteamuzeelor.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3929

    super

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.