CAS Dolj: 535.520 persoane beneficiază de servicii medicale de bază

CAS Dolj: 535.520 persoane beneficiază de servicii medicale de bază

2.398
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Din totalul de 705.760 persoane cât are populaţia judeţului Dolj, 675.785 persoane erau înscrise pe listele medicilor de familie din judeţul Dolj la data de 30 iunie 2015. Dintre acestea, 535.520 erau beneficiare ai pachetului de servicii de bază, iar 140.265 erau beneficiare ai pachetului minimal de servicii, după cum reiese din Raportul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj făcut public astăzi.

 

Asistența medicală (prin contractele cu CAS Dolj) – Categorii

 

În Dolj, asistența dentară este asigurată de 205 medici de specialitate – medicina dentara, repartizati in proportie de 23% in mediul rural si 77% in mediul urban.

 

În ceea ce privește serviciile medicale paraclinice, conform raportului CAS Dolj, cu exceptia a opt contracte de furnizare de servicii medicale paraclinice – analize medicale de laborator si radiologie-imagistica medicala, toate contractele s-au derulat in municipiul Craiova. Repartizarea pe tipuri de investigatii paraclinice a celor 47 de contracte incheiate de CAS se prezinta astfel:

–         40 contracte incheiate pentru analize de laborator,

–         15 contracte incheiate pentru radiologie conventionala,

–         5 contracte incheiate pentru imagistica de inalta performanta

–         40 acte aditionale incheiate pentru efectuarea de ecografii de catre medicii din specialitatile clinice.

Incepand cu data de 01.04.02015, casele de asigurari de sanatate nu deconteaza  analizele medicale de laborator recomandate de catre medicii de familie urmare a consultatiilor preventive pentru copii cu varsta intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru persoanele asimptomatice peste 18 ani, acestea efectuandu-se gratis in cuantum de 12% raportata la suma totala contractata de catre acesti furnizori cu institutia noastra.

 

Asistenţa medicală spitaliceasca:

 

La nivelul CAS Dolj s-au derulat 36 de contracte de furnizare de servicii medicale in asistenta medicala spitaliceasca din care 24  unitati sanitare sunt private si furnizeaza urmatoarele tipuri de servicii:

–         in regim de spitalizare continuă – obstetrică ginecologie, neonatologie, recuperare medicina fizica si balneologie, recuperare medicala neurologie

–         in regim de spitalizare de zi: endocrinologie, obstetrică ginecologie, medicina internă, diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, oncologie medicală, cardiologie, neurologie, ORL, gastroenterologie, pediatrie, dermatologie, chirurgie orala si maxilo faciala, reumatologie, recuperare medicina fizica si balneologie

 

De asemenea, in judet îşi desfasoară activitatea spitale cu mono specialitate: pneumoftiziologie, psihiatrie cronici, boli infectioase care deservesc si celelalte judete din regiune.

 

Furnizarea de medicamente

 

Potrivit datelor CAS Dolj, în judeţul nostru nu există zone descoperite din punct de vedere al asigurării accesului la medicamente cu şi fără contribuţie personală. Astfel, cei 168 de furnizori de medicamente aflati in relatie contractuala cu CAS Dolj, elibereaza medicamente gratuite si compensante precum si medicamente si materiale sanitate in cadrul programelor nationale de sanatate, sunt repartizati  in cadrul judetului, astfel:

  • Mediul urban = 92 furnizori cu 165 de farmacii;
  • Mediul rural   = 76  furnizori cu 138 de farmacii si 21 oficine locale de distributie.

 

Îngrijiri la domiciliu

         

La Casa de Asigurări de Sănătate Dolj au fost înregistrate în primul semestru al anului  2015 un număr de 597 cereri, din care au fost aprobate si emise decizii 575, iar 22 au fost respinse. Casa de asigurări de sănătate analizează cererea şi recomandarea făcută de către medicul de specialitate, într-un interval de 2 zile lucrătoare de la data depunerii, iar cererea este aprobată în limita sumei prevăzute pentru această destinaţie. La analiza cererilor şi recomandărilor primite, casa de asigurări de sănătate a luat în considerare  numărul de zile de îngrijiri medicale la domiciliu de care a beneficiat asiguratul în ultimele 11 luni, conform legislatiei in vigoare.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.