Craiova: Taxa suplimentară de 7 lei pentru gunoi e pe vine!

Craiova: Taxa suplimentară de 7 lei pentru gunoi e pe vine!

4.120
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pentru că nu toți craiovenii au contract pentru ridicarea gunoiului menajer, deci nu dau niciun ban pentru ca SC Salubritate să-l ridice, Primăria Craiova intenționează să introducă o taxă de salubrizare de 7 lei/persoană/lună pentru toți craiovenii care nu au un contract pentru colectarea lui. Regulamentul pentru aplicarea acesteia este postat pe site-ul Primariei pentru a putea fi consultat de cetăţeni până la data de 23 octombrie, când urmează să fie supus votului consilierilor municipali. 

 

Din calculele SC Salubritate Craiova, circa 30% din cetățeni s-au sustras, în septembrie, de la plata gunoiului. 20.330 de proprietari de case, 3.300 de agenţi economici şi 460 de asociaţii de proprietari, adică un total de 194.136 de persoane, au plătit pentru salubrizarea oraşului, însă diferența până la 269.506 de locuitori, respectiv de 75.370 de persoane, nu se regăsește în contractele SC Salubritate Craiova.

 

Pentru a evita ca cetățenii să uite să mai plătească pentru gunoi, municipalitatea vrea să introducă o taxă de 7 lei/persoană fizică/lună și de 77 lei/mc/persoană fizică/lună pentru aceia care nu au un contract cu Salubritatea, taxă care se va achita la Direcţia de Taxe şi Impozite. Salubritatea va comunica Direcţiei de Taxe din cadrul Primăriei Craiova, până în ultima zi lucrătoare ale fiecărei luni, o listă cu  elementele necesare identificării persoanelor şi numărul persoanelor care locuiesc la adresele unde nu se plătește, iar taxa se va aplica pe baza acelor date.



6 COMENTARII

  1. #1
    Coder
    Data de inscriere
     06-10-2005
    Mesaje
    306

    O decizie foarte buna. Ar trebui impusa aceasta taxa la directia de taxe si impozite impreuna cu impozitul pe teren si cladire. Asta pentru ca sunt destui de multi oameni nesimtiti care arunca gunoaiele pe unde apuca. Am vecini care nu platesc gunoiul dar cand vin de la salubritate se gasesc sa mai aduca si ei cate ceva pe langa sacul meu. Din pacate civilizarea in Craiova se poate face decat cu forta ca noua ne place traiul ca in evul mediu.

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     13-05-2015
    Mesaje
    88

    Foarte bine. Acuma important e ca si cei de la salubritate sa si faca treaba si nu cred ca o sa fie cineva suparata ca i se ia gunoiul pentru doar 7 lei pe luna

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     10-11-2006
    Mesaje
    128

    +

  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4270

    ok

  5. #5
    pgc
    Member
    Data de inscriere
     07-10-2009
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    250

    f bine , daca toti produc gunoi e normal sa si plateasca…

  6. #6
    Coder
    Data de inscriere
     06-10-2005
    Mesaje
    309

    Ar trebui mai multi angajati la politia comunitara, care eventual sa si frecventeze zonele unde se arunca gunoaiele aiurea pe strada. Cum spuneam, civilizatie in craiova se poate face DOAR cu forta.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.