(Video/Foto) Oameni supărați pe Str. ”Parângului”: ”E o bătaie de joc!”

(Video/Foto) Oameni supărați pe Str. ”Parângului”: ”E o bătaie de joc!”

1.764
39
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 4,20)

Strada Parângului din cartierul Bariera Vâlcii stă brăzdată de ploi și gropane. Lucrările pentru introducerea conductelor de apă au distrus și ceea ce oamenii reușiseră să facă pe banii lor. Pietrișul a fost strâns și înlocuit cu pământ galben, cleios. Nemulțumirea e la tot pasul, mai ales că cetățenii de aici plătesc taxe și impozite.

 

screenshot.595

În urma sesizărilor pe care mai mulți craioveni ni le-au transmis prin e-mail, am mers pe Str. ”Parângului” din Craiova să vedem cum se circulă. Greu. Oamenii s-au arătat extrem de nemulțumiți că, de șapte ani, stau cu strada mocirlită. Asta până când s-au hotărât să pună mână de la mână și să aducă pietriș ca să niveleze ei drumul.

 

De șapte ani, e o bătaie de joc, de șapte ani plătim impozit și-și bat joc de noi, ca orășeni. Pe drumul meu de la țară, din Robănești, e mai bine ca aici. Poate se asfaltează în altă dictatură, că în aia pe care am pierdut-o, mai aveam speranțe, dar în asta…”, s-a plâns un craiovean care locuiește pe Str. Parângului.

 

str parangului

O doamnă se plângea că taximetriștii refuză să răspundă la comenzile făcute în această zonă, de frică să nu-și strice mașinile. ”Am copilul la școală în cartierul Valea Roșie și dimineața sun la taxi și nu vor să intre din cauza străzilor și au dreptate. Vecinii au sunat la Primărie și… niciun răspuns”, a mărturisit femeia.

 

Dintr-o mașină, o altă femeie stă concentrată la volan în încercarea de a-și stăpâni mașina care sare din hârtoapă în hârtoapă. E îmbrăcată în uniforma de serviciu și nu dorește să fie filmată. ”Eu am văzut-o la televizor pe doamna primar, când noi ne luptăm să reușim să ajungem în fiecare zi la serviciu, cum se lăuda că ce a făcut ea în Craiova și era foarte încântată că, vai, Doamne, Bariera Vâlcii arată într-un mare fel și că la alegeri când a ieșit ea primar a ieșit lumea de aici la vot. Nu știu, dar noi am ajuns la disperare. Și pe ei îi doare în cot. Am făcut sesizări peste sesizări și degeaba. Eu nu neg ce a făcut ea (primarul Craiovei n.r.) în Craiova, dar ce e aici e revoltător. Nu mai spun că nu am primit niciun răspuns la sesizări, absolut nimic. Nici măcar să ne paseze undeva, ca pe proști. Eu știu că îți convine, nu îți convine, îi răspuzi omului, fie că e prost sau nu, la o reclamație”, a afirmat craioveanca.

 

IMG_20151202_152548

Printre oamenii nemulțumiți a apărut și un bărbat care s-a plâns că, din cauza drumului jalnic, a cheltuit o sumă de bani consistentă pentru reparația mașinii. ”Anul trecut, am dat 40 de milioane (lei vechi n.r.) ca să repar mașina. Sunt sesizări făcute la primărie și ni s-a spus că o să se facă”, a susținut acesta.

Nu a venit nimeni de la Primărie pe aici. Tot dumneavoastră sau altcineva a venit și a filmat și a pus și un filmuleț pe internet cum s-au împotmolit mașinile din cauza acestor șanțuri, au fost și poze. Nu a venit nimeni de la Primărie pentru că știu că se execută această lucrare (introducere conductă apă n.r.). (…) Cred că până în primăvară, cel puțin, o să dureze cu schimbatul conductelor de apă, până atunci nu o să se asfalteze, așa o să rămână”, a povestit un alt cetățean.

 

screenshot.596

Rușinos pentru ei (reprezentanții Primăriei Craiova n.r.) și dureros pentru noi! Ceea ce nu știu ei, și nu le-a pretins nimeni, este faptul că acest drum a fost reabilitat în urmă cu trei ani din banii noștri. Am reușit să strângem suma de 9.000 de lei, din care, cu 1.200 lei, am închiriat utilajele grele pentru pregătirea terenului, iar din restul banilor am cumpărat piatră concasată și sort, ce au acoperit 2/3 din acest drum”, a mărturist un alt craiovean de pe Str. ”Parângului”.

 

Reprezentanții Primăriei Craiova anunțau, la sfârșitul verii, că până la finele acestui an și această stradă va fi asfaltată.parangului 1 parangului 2 parangului

str parangului 2 IMG_20151202_152548 screenshot.598



39 COMENTARII

  1. #21

    În poze nu e str. Parangului … scrieți și voi un articol Cum trebuie …

  2. #22
  3. #23
    Newcomer
    Data de inscriere
     12-04-2006
    Locatie
     asd
    Mesaje
    34

    Capitala culturala europeana…
    Un oras est european mai banal decat Craiova, nu exista. Acestea sunt sansele de a deveni capitala culturala, cu un centru dat cu vopsea si puse cateva borduri. Degeaba face „doamna” o „spoiala” de reabilitare, cand problema principala sunt cetatenii, fie ei in primarie sau in fata ei.

  4. #24
    Junior
    Data de inscriere
     27-02-2012
    Mesaje
    62

    Pun pariu ca nu are nimeni autorizatie de constructie in zona aia.Asta este la noi iti cumperi pamant ieftin prin gropi si hartoape iti faci o casa fara autorizatie,te caci in fundul curti,nu platesti impozite pe cladire si dupa 7-8 ani te trezesti ca-i de vina ponta ca nu ai drumul asfaltat.

  5. #25
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4852

    Bai dumaduma du-te si te culca ca debitezi aiurea in tramvai )… Trebuia sa-si ia oamenii pamant pe Coasta de Azur si acolo sa-si faca case.. e curat aerul acolo si marea e limpede.. albastru turcoaz..

    Vezi ca e poimaine meciul.. razboiul clonelor partea a 4-a sau a 5-a (nici nu mai stiu a cata parte).. Oricare ar fi rezultatul tot clonele o sa castige.. Clona FC steaua Oii si Clona CS. U craiova..

    Asadar du-te la clonele tale si lasa-te de comentarii din astea imbecile. Mai pupa putin ur de Larga.. mai fa putina galerie la clone.. esti intruchiparea cetateanului perfect tu.

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  6. #26
    Member
    Data de inscriere
     12-10-2010
    Mesaje
    211

    46 de amenzi. cea mai mare – cam 19.000 de lei. adica in jur de 4500 de euro. in total, presupunand ca toate au fost foarte mari, inseamna undeva la 200,000 de euro. pai cand o singura strada din asta costa cateva milioane, amenzile astea nu sunt date doar ca sa dea bine in fatza oilor? ca mie asa mi se pare… gen „co413, da mie lucrarea si un milion, iti dau tie 100,000, o tinem 2-3 ani plm, o scot si eu ieftin cu ceva asfalt facut din smoala sa scot parleala, dai si tu amenzi de max. 10,000 acolo sa nu bata la ochi… si suntem amandoi fericiti!”

    asa se fac afacerile in romania. – afacerile legale. ai ce sa-i spui? nu. legal, e ok, pe hartie. ce vorbesc ei in spate, e altceva.

  7. #27
    Junior
    Data de inscriere
     27-02-2012
    Mesaje
    63

    I-ati si pe Coasta de Azur daca te tine.Vezi sa iti iei la 1-2 km de ultima locuinta ca am auzit ca in cativa ani cu impozitul platit de tine si cei 2-3 vecini iti baga aia canalizare si iti si asfalteaza.In plus autorizatia de construire o iei acolo dupa ce iti asfalteaza si iti baga canalizarea.
    Si poate te duci intr-o noapte pe la periferia Parisului sa te vedem daca mai si reusesti sa iesi intreg de acolo.
    Peste 7-8 ani ii asteptam si pe cei din spatele Tancodromului sa ceara canalizare si asfaltare.Nasol este ca acuma dupa ce ai facut casa nu mai poti da primaria in judecata sa o obligi sai recunoasca un lucru cu care la un moment dat nu a fost de acord.
    Da si in cea ce priveste CSU afla ca duminica voi fi pe bani mei la Pitesti.Fata de uni pupincuristi de mici-untei am trecut de varsta de 1 an cand nu stiam sa repet ca papagalul decat ma-ma-ma-ma.Voi ati luat un rahat in gura si cum altceva nu aveti si nici nu va duce sa ziceti o tineti intruna clo-na-na-na

    Citat Mesaj initiat de koss_x_treeme
    Bai dumaduma du-te si te culca ca debitezi aiurea in tramvai )… Trebuia sa-si ia oamenii pamant pe Coasta de Azur si acolo sa-si faca case.. e curat aerul acolo si marea e limpede.. albastru turcoaz..

    Vezi ca e poimaine meciul.. razboiul clonelor partea a 4-a sau a 5-a (nici nu mai stiu a cata parte).. Oricare ar fi rezultatul tot clonele o sa castige.. Clona FC steaua Oii si Clona CS. U craiova..

    Asadar du-te la clonele tale si lasa-te de comentarii din astea imbecile. Mai pupa putin ur de Larga.. mai fa putina galerie la clone.. esti intruchiparea cetateanului perfect tu.

  8. #28
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4858

    O sa ajunga clonele in Chanpions Lig asta dupa ce o sa castige si cupa si campionatul Romaniei si supercupa.. incurajati de suporteri ca tine
    Pe Mititelu inca nu l-a legat DNA.. da pe patronii clonelor i-a legat

    Clonele Craiova.. echipa in care s-au bagat fonduri furate de la mine si de la toti cetatenii din Romania.. Bani murdari… bani patati..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  9. #29
  10. #30

    Pe Raului la Podul Viorele este dezastru, au ramas niste cratere la pod. Rusine olguta….

  11. #31
    Newcomer
    Data de inscriere
     12-05-2013
    Mesaje
    17
    Citat Mesaj initiat de m@ru
    cine i-a pus sa -si vinda apartamentele sa se mute in coclauri?Eu nu si nici primarita pizdita asa ca sa suporte.

    Daca iti cadea blocu tot asa degajat erai ca nu noi te—am pus sa stai la bloc fiecare e liber sa stea unde vrea,ce nu intelegi tu este faptul ca oamenii pe banii lor si—au facut conditii omenesti iar institutiile statului le—au distrus

  12. #32
    Newcomer
    Data de inscriere
     12-05-2013
    Mesaje
    18
    Citat Mesaj initiat de creatorul
    Citat Mesaj initiat de raianfree
    Citat Mesaj initiat de creatorul
    Cel putin au apa si canalizare, spre deosebire altii care n-au nici macar atat si poate stau si mai in oras decat e in bariera valcii.

    Nu au ci o sa aiba.. in 2020

    Parca se lucreaza in bariera … sau strada aia a fost ocolita ?

    Se lucreaza de 2 ani jumate de fapt se fac ca lucreaza pentru ca 2 zile se misca pe acolo si o saptamana vand carburantul si se ia de pustoaice prin cartier,exista poze cu oameni blocati in curti zile intregi piatra cubica vanduta sa faca cine vrea alei prin curte si bidoane de sude de litri livrate la poarta primarita a aflat din sesizari de asa ceva dar nu a venit odata sa se asigure ca se ia masuri.

  13. #33
    0-day Member
    Data de inscriere
     02-12-2005
    Mesaje
    3

    Acelasi lucru a fost sesizat de mai multe ori Primariei, nici un raspuns.
    Ultima sesizare este aici: http://www.domnuleprimar.ro/92737-Buna-ziua-atasez-cateva-poze-facute-azi-2015-strada-Paringului-din-cartierul-Bariera-Valciii-capatul-dinspre-Centura-Nord-seperanta-veti-analiza-veti-lua-masuri-privi.htm
    La cateva zile dupa ce am postat sesizarea, o alta masina a ramas impotmolita in noroi. Am anuntat la telefonul cetateanului, dupa 6 ore de la apel inca nu venise nimeni, macar sa constate cele semnalate…
    Sincer, nu stiu ce alte optiuni mai avem atata timp cat sesizarile noastre nici macar nu primesc raspuns.

  14. #34
    Coder
    Data de inscriere
     06-10-2005
    Mesaje
    360
    Citat Mesaj initiat de cviorel
    Acelasi lucru a fost sesizat de mai multe ori Primariei, nici un raspuns.
    Ultima sesizare este aici: http://www.domnuleprimar.ro/92737-Buna-ziua-atasez-cateva-poze-facute-azi-2015-strada-Paringului-din-cartierul-Bariera-Valciii-capatul-dinspre-Centura-Nord-seperanta-veti-analiza-veti-lua-masuri-privi.htm
    La cateva zile dupa ce am postat sesizarea, o alta masina a ramas impotmolita in noroi. Am anuntat la telefonul cetateanului, dupa 6 ore de la apel inca nu venise nimeni, macar sa constate cele semnalate…
    Sincer, nu stiu ce alte optiuni mai avem atata timp cat sesizarile noastre nici macar nu primesc raspuns.

    Tot timpul exista o varianta: scos casa la vanzare si mutat in alta tara .. sa vedem cine o sa le mai plateasca impozite ca pana la urma o sa se sature lumea de atata bataie de joc.
    Acum postacii o sa intre ca pe vremea altor primari nu s-a facut nimic. Va multumim ca acum se face ceva, dar daca se face se poate sa nu fie in bataie de joc ? Ma uit la cei care baga teava de apa si se misca foarte repede. Nu am vazut cum merge cu canalizarea dar presupun ca e ceva mai incet. Dar sa lasi strazile vai de mama lor atat de mult timp ? Acolo era maxim lucrare de un an: apa, canalizare + asfalt. Asfaltul se toarna in 2-3 zile daca se vrea.
    Au castigat licitatii si nu se tin de treaba ??? Ok, afara cu ei si sa vina altii. Cand castiga o firma licitatiile ea trebuie sa aiba grafic exact. Ziua X, tre sa fie in stadiul Y. Nu este ? Afara cu ei. Nu stai o juma de an, un an ca sa vezi ca iti blocheaza lucrarea si nu mai poti lua banii de la UE. Acum scuza cea mare e ca nu se mai pot plati din fonduri europene si se roaga de firmele care stau si nu fac nimic.

  15. #35
    De-al casei
    Data de inscriere
     13-05-2015
    Mesaje
    260

    Ceea ce oamenii construiesc pe banii lor distrug altii pe banii primariei (tot din banii oamenilor de rand)

  16. #36
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3349

    Câte străzi ca asta or fi in Craiova…

  17. #37
    Newcomer
    Data de inscriere
     12-04-2006
    Locatie
     asd
    Mesaje
    36
    Citat Mesaj initiat de creatorul
    Citat Mesaj initiat de cviorel
    Acelasi lucru a fost sesizat de mai multe ori Primariei, nici un raspuns.
    Ultima sesizare este aici: http://www.domnuleprimar.ro/92737-Buna-ziua-atasez-cateva-poze-facute-azi-2015-strada-Paringului-din-cartierul-Bariera-Valciii-capatul-dinspre-Centura-Nord-seperanta-veti-analiza-veti-lua-masuri-privi.htm
    La cateva zile dupa ce am postat sesizarea, o alta masina a ramas impotmolita in noroi. Am anuntat la telefonul cetateanului, dupa 6 ore de la apel inca nu venise nimeni, macar sa constate cele semnalate…
    Sincer, nu stiu ce alte optiuni mai avem atata timp cat sesizarile noastre nici macar nu primesc raspuns.

    Tot timpul exista o varianta: scos casa la vanzare si mutat in alta tara .. sa vedem cine o sa le mai plateasca impozite ca pana la urma o sa se sature lumea de atata bataie de joc.
    Acum postacii o sa intre ca pe vremea altor primari nu s-a facut nimic. Va multumim ca acum se face ceva, dar daca se face se poate sa nu fie in bataie de joc ? Ma uit la cei care baga teava de apa si se misca foarte repede. Nu am vazut cum merge cu canalizarea dar presupun ca e ceva mai incet. Dar sa lasi strazile vai de mama lor atat de mult timp ? Acolo era maxim lucrare de un an: apa, canalizare + asfalt. Asfaltul se toarna in 2-3 zile daca se vrea.
    Au castigat licitatii si nu se tin de treaba ??? Ok, afara cu ei si sa vina altii. Cand castiga o firma licitatiile ea trebuie sa aiba grafic exact. Ziua X, tre sa fie in stadiul Y. Nu este ? Afara cu ei. Nu stai o juma de an, un an ca sa vezi ca iti blocheaza lucrarea si nu mai poti lua banii de la UE. Acum scuza cea mare e ca nu se mai pot plati din fonduri europene si se roaga de firmele care stau si nu fac nimic.

    Din pacate a fost introdus un…impozit obligatoriu. Se pare ca trebuie sa platim 800 de lei pe an indiferent daca mai lucrezi in tara sau nu. Este un fel de asigurare de sanatate. Nu inteleg de ce trebuie sa platesc ceva de care nu beneficiez. Nu mai lucrez in tara de cativa ani buni, dar asigurare de sanatate trebuie sa platesc. Problema e ca trebuie platita aceasta „asigurare” si daca mai locuiesti in tara dar inclusiv daca esti somer. Eu, teoretic, sunt somer. Deci la fel, teoretic, de unde as avea acei bani sa ii platesc, daca nu am absolut nici un venit?

  18. #38
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1531

    Brujer, legile astea sunt date de găștile criminale PSD+PNL, înadins. Nici nebunii nu ar da o lege care să-l oblige pe cel fără venit să plătească asigurări, impozite etc. e plin Noul Cod fiscal de legi criminale, nu numai asta, una.
    E incredibil ce se întâmplă. Părerea mea este că e vorba de un atac susținut dinafară, de lichidare a populației de pe acest teritoriu, atac susținut de slugile din România.
    Între timp se laudă cu ”realizările”, iar boborul imbecil stă și se utiă .

  19. #39
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4863

    Au mai dat și legea în care dacă critici sau spui ceva fără dovezi… te ia garda.. O să ajungem mai rău ca pe vremea dictatorului comunist.

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.