(Update) Deszăpezirea Craiovei, un eșec. Poliția a amendat Salubritatea

(Update) Deszăpezirea Craiovei, un eșec. Poliția a amendat Salubritatea

3.855
75
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Deși s-au lăudat că au scos la rampă utilaje, materiale antiderapante și chiar ATV-uri pentru a scoate la lumină străzile acoperite de zăpadă din Craiova, reprezentanții Societății de Salubritate au fost amendați, în cursul nopții trecute, de Poliția Rutieră Craiova. Motivul: nu au curățat carosabilul și au pus în pericol traficul rutier. Reprezentanții Salubrității au precizat, pentru Craiova Forum, că Programul pentru deszăpezirea Craiovei a fost respectat și că nu au fost înștiințați, deocamdată, despre contravenția primită. 

 

 

Amenda, în valoare de 2.205 lei, nu a lovit atât de tare tare în bugetul societății aparținând municipalității, cât în orgoliul conducerii, care s-a lăudat cu modul în care au acționat pentru a curăța Craiova. Mare atenție s-a acordat centrului orașului, unde angajații salubrității au intervenit cu ATV-urile cu lamă pentru degajarea zăpezii, în detrimentul străzilor.

 

Mari bulevarde și străzi din Craiova au rămas acoperite cu zăpadă, spre disperarea șoferilor. Oamenii s-au plâns că se circulă greu și că nu prea au văzut la treabă angajați care să curețe străzile. Asta în condițiile în care se știa de câteva zile că urma să ningă.

 

SC Salubritate Craiova a fost amendată în cursul nopții de duminică spre luni pentru că nu a întreținut corespunzător străzile din oraș creând un pericol pentru siguranța participanților la trafic. Tot în cursul nopții a fost amendată și SCLDP Dolj pentru că nu a acționat pentru curățarea părții carosabile pe DJ 552 Craiova-Bucovăț. Ambele societăți au fost amendate cu suma de 2.205 lei”, a precizat, pentru Craiova Forum, Alin Apostol, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj.

Potrivit acestuia, societăților sancționate le-a fost pus în vedere să se conformeze dispozițiilor de a curăța carosabilul, în caz contrat fiind pasibile de noi amenzi.

 

Update, ora 16:10: Reprezentanții SC Salubritate Craiova SRL au transmis către Craiova Forum un punct de vedere referitor la sancțiunea primită de la IPJ Dolj, după ce ar fi aflat de amendă chiar din această știre. Potrivit acestora, deszăpezirea s-a făcut conform unui program prestabilit, ”care prevede timpi diferiți de intervenție pe cele 844 de străzi incluse în acest program, în funcție de importanța lor”.

 

Nu am fost informați și nu ni s-a comunicat până în prezent procesul verbal de contravenție. Așteptăm să vedem despre ce este vorba și apoi vom decide asupra căilor legale pe care le vom urma.

 

Din punctul nostru de vedere, a fost respectat Programul comun de acțiune pentru deszăpezirea, prevenirea și combaterea poleiului aprobat pentru iarna 2015-2016, care prevede timpi diferiți de intervenție pe cele 844 de străzi incluse în acest program, în funcție de importanța lor”, au transmis reprezentanții SC Salubritate Craiova SRL.

 



75 COMENTARII

  1. #1

    Pe distrusa aia de olga tre’ s-o amendeze, si sa-i puna filola …nicidecum bugetul primariei, adica banii cetatenilor pentru incompetenta altora !

  2. #2
  3. #3

    Iarăși ia luat prin surprindere la 10.15 cm dar dacă are50 cm ce fac .inchid orașul tipic românesc

  4. #4

    din partea mea pot sa nu dezapezeasca nimic,dar asta se numeste bataie de joc la adresa cetatenilor

  5. #5

    2000 lei amenda ” simbolica ”

  6. #6

    Doamna primar , o mare dezamagire………

  7. #7

    In cartierul 1 Mai inotam in zapada !

  8. #8
  9. #9
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     19-05-2009
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    147

    Bine le-a facut. Am circulat ieri pe 4 bulevarde importante: Decebal, Caracal, 1 Mai si Stirbei Voda si nici macar unu din ele nu era curatat cum trebuie. Ce sa mai zic daca ma apucam sa o iau pe strazile dintre blocuri? Si totusi ei se lauda prin reviste demne de hartie igienica gen micapi ca „Craiova a răspuns prompt la prima zăpadă căzută”.

  10. #10
  11. #11

    Aseara la ora 8 nu era dat cu nimic, aluneca foarte tare pe jos. 2200 lei e o amenda simbolica.

  12. #12

    S-a arncat cu sare pe strada , fara sa fie curatate , iar aleile dintre blocuri sunt partii! Sa nu uite nimeni ca si cetatenii din cartiere platesc taxe si impozite , nu numai cei din centrul orasului !!!!!

  13. #13

    Luni dimineata k nu era zapada pe jos sa plimbau cu masina de deszapezire.Si ieri nu mai erau nici o masina .Rusine sa-le fiie !

  14. #14

    Poate ca au căldură sufleteasca bagaje-am lemne în semineu și se așteptau sa ningă în iulie

  15. #15
  16. #16
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    3029

    Era de asteptat

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  17. #17

    Numai ieși din cartiere dacă mai ninge 2 zile.

  18. #18
  19. #19

    Numai idioti fani pnl comentează..

  20. #20
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-01-2007
    Mesaje
    46

    in cornitoiu au bagat si atv-ul pe trotuare

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.