Președintele României a promulgat legea care interzice fumatul în spațiile publice

Președintele României a promulgat legea care interzice fumatul în spațiile publice

2.251
27
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,00)

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul de promulgare a legii care interzice fumatul. Legea va intra în vigoare în 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

 

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitatile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului a fost adoptat pe 15 decembrie 2015 de Camera Deputaților. 33 de senatori au contestat-o la Curtea Constituțională. Pe 27 ianuarie judecătorii CCR au decis că este constituțională. Legea va intra în vigoare în 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.



27 COMENTARII

  1. #21
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5123
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Citat Mesaj initiat de Prazul
    Fumatul este o anormalitate ! Localul Public este o normalitate. Anormalitatea nu are ce cauta in normalitate. Prin urmare de asta se interzice fumatul. Vrei sa fumezi, cinste tie, poti sa fumezi toate buruienile de pe marginea santului, e viata ta, faci ce vrei cu ea. Dar pentru ca traiesti intr-o societate care tinde spre NORMALITATE, ori te adaptezi ori migrezi. E simplu ! In acelasi fel, pentru ca mergi intr-un bar care intra sub incidenta unei societati normale, atunci trebuie sa porti normal.

    Eu , nu fumez. Tu, fumezi. Suntem in acelasi bar care permite accesul atat fumatorilor cat si fumatorilor. Aparent avem drepturi egale dar in ultima instanta cel care greseste esti TU, pentru ca nu tinzi spre o societate NORMALA ! A fuma nu este ceva normal, altfel te nasteai cu tigara in gura si in loc de lapte din tâtã trageai fum din tigare.

    Sper ca am fost destul de clar.

    P.S : am fumat, si stiu ce simte si gandeste un fumator , asa ca scutiti-ma de abureli gen „nu ma pot lasa” .

    P.P.S : democratia totala este cea mai mare greseala pe care a putut s-o faca omenirea .

    IQ 40?

    Eu zic ca 39. Sa-mi dea dreptul statul roman sa-mi cultiv iarba acasa atunci.. Fumez in masina.. fumez acasa atunci..Oricum la baruri nu ma mai duc.. ca nu’s pocait.. Zici ca suntem mohamedani cu legea asta.. Sa ia statul roman daca e destept toate tigaretele si sa testeze ce au bagate in ele.. De ce nu face asta?
    O mare parte din romani sunt manipulati ordinar..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  2. #22
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5124
    Citat Mesaj initiat de ovidiuradu777
    Eu nu fumez. Tu fumezi.
    Suntem amândoi într-o încăpere, în care amândoi avem aceleaşi drepturi să fim.
    Ne-fumatul meu nu îţi face ţie niciun rău. Fumatul tău îmi face mie rău.
    Ideea de bază a unei societăţi cât de cât evoluate este aceea de a-ţi exercita drepturile, dar astfel încât să nu-i vatămi pe ceilalți din jur.
    Concluzia? Ar trebui să o înţelegi. Dacă nu, ea este următoarea:
    „Dacă vrei să fumezi, ieşi în p—a mea afară!”

    Esti prea praf. Gandesti prea praf. Nu te obliga nimeni nici pana acum sa stai langa un fumator… Eu de fiecare data cand eram in bar cu cineva intrebam inainte daca deranjeaza sau nu fumul de tigara si daca pot sa aprind o tigara.. Tu esti nefumator miezu’.. viitorul speciei umane in materie de stiinta si umanitate. Ok.. sa fi interzis in spatiile publice inchise gen primarii/spitale.. DAR NU IN BARURI.. fiindca NU TE OBLIGA NIMENI NICI PANA ACUM SA STAI LANGA UN FUMATOR
    TE LEGA CUMVA CINEVA DE SCAUN SA STAI ACOLO SA INSPIRI FUMUL?? Lege proasta !sa fi dat dreptul barurilor sa-si aleaga clientela nefumatori sau fumatori.
    Fumul pe strada de la atatea masini diesel nu il inspiri?? Pe ala nu il bagi in plaman?? Care fum face mai rau?? Eu zic ca ala care iese de la diesel..dar la mintea ta n-am ce sa-ti cer mai mult.

    Oricum din cate am constatat nefumatorii au mai multe drepturi decat fumatorii la fel cum homosexualii au din ce in ce mai multe drepturi.. se duce lumea si civilizatia umana pe **** bel*** daca se continua in felul asta. N-avem cum sa fim toti egali. Drepturile si obiceiurile unora tot timpul o sa deranjeze pe altii, daca stai sa gandesti la rece, si oricum din cate vad tot nefumatorii sunt in continuare cei mai frustrati.. O sa fumez iarba in cinstea ta si a altora ca tine pana o sa-mi iasa prin ochi.. V-ati pocait toti dintr-o data. Sunteti ingerasi voi ca sunteti nefumatori..

    P.S Sa-mi fi zis tu mie sa ies in plt afara ca ieseai tu inaintea mea din Bar cu targa.. ambulantei.. nefumatorule care esti tu.

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  3. #23
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    564

    N-ai cu cine, într-o țară cu un popor cu mentalitate manelista, care nu înțelege că respectul față de cel de lângă tine este baza civilizatiei. Auzi argument, „nu te obligă nimeni să stai lângă un fumător” ! Dar nici pe un fumător nu-l obligă nimeni sa fumeze in public, el alege să o facă, deși știe că fumul pe care îl expira face rău celor din jur. Își zice: ” Dă-i în plm, dacă nu le convine, să plece!” Ba chiar simte o oarecare satisfacție, știind că pe alții îi deranjează.
    S-ar putea, fără să vreau, sa fiu nevoit sa stau lângă un fumător. Poti sa fumezi, sa bei, sa asculti manele, sa faci ce vrei tu, problema este să nu-l deranjezi pe cel de lângă tine. Dar e foarte greu de priceput asta…. Imi pare rau de voi, dar dacă nu vreți de bunăvoie, vă forțează legea. Așa e la români: in lipsa bunului simt, trebuie să dai cu parul. Vă las să injurati in continuare: pe Iohannis, legea, parlamentul, guvernul, pe nefumatori, e tot ce puteți să mai faceți.

  4. #24
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1708
    Citat Mesaj initiat de ovidiuradu777
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Citat Mesaj initiat de ovidiuradu777
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Citat Mesaj initiat de ovidiuradu777
    Citat Mesaj initiat de @#I
    [quote=ovidiuradu777]Eu nu fumez. Tu fumezi.
    Suntem amândoi într-o încăpere, în care amândoi avem aceleaşi drepturi să fim.
    Ne-fumatul meu nu îţi face ţie niciun rău. Fumatul tău îmi face mie rău.
    Ideea de bază a unei societăţi cât de cât evoluate este aceea de a-ţi exercita drepturile, dar astfel încât să nu-i vatămi pe ceilalți din jur.
    Concluzia? Ar trebui să o înţelegi. Dacă nu, ea este următoarea:
    „Dacă vrei să fumezi, ieşi în p—a mea afară!”

    Dacă ești într-un loc amenajat pt fumători, iar locul ăla e proprietatea mea tu trebuie stai la distanță.
    E f bine pt alte locuri publice, dar nu pt proprietatea mea. Burzuluiala și înjjurătura nu sunt argumente, nu te fac mai deștept.
    Eu sunt fumător, dar nu mai calc prin baruri demult și sunt de acord cu legea, dar…se exagerează. Proprietatea mea, bar de fumători = nu ai ce căuta pe ea și nici să dai tu legi prin care dispui de viața și bunurile altora.
    Hai să interzicem nefumătorilor să intre în locurile pt fumat! Nu ? Are și asta o logică, ba chiar e de bun-simț.
    Sunt de acord cu interzicerea fumului în multe locuri, foarte de acord, dar nu în barurile pt fumători. Mai bine s-ar interzice tutunul cu chimicale adăugate care dau dependență și diverse boli.

    Păi era vorba de spaţiile publice, acolo are dreptul tot omul să se afle. Nu de spaţiile private, unde nu are acces oricine. Barul proprietate privată, dacă este deschis pentru public, este loc public.
    Cât despre interzicerea accesului pentru nefumători, ia încearcă să-ţi faci un bar în care să nu aibă acces ţiganii (sau românii), că aşa vrei tu, că e proprietatea ta. Să vezi ce se întâmplă…. Cam tot aia ie.

    Barul deschis e loc public, așa e, dar cine darcului te pune să intri?! Ca să-ți faci ambiția? Păi s-a interzis și alcoolul, berea, tot, în USA, pt că tot așa vorbeau unii cu crucile pe drum, ca tine. Păi, amice, pe logica ta, tu și la mine în casă dacă intri ca vizitator, ca medic, polițist, instalator etc, tot așa ar trebui procedat = interzis, pt că și casa mea devine publică cu anumite ocazii , CONFORM LEGII, PE CARE NU O CUNOȘTI.
    Sunteți isterizați și spălați pe creiere Buu, vine fumul! În timp ce mâncați numai mizerii și respirați fum de tractor non-stop, dar vă băgați peste proprietatea altuia.
    Da, băă, e public barul pt fumători, geniule, ai dreptate, dar este/era public NUMAI PT FUMĂTORI! ÎNȚELEGI chestia asta simplă?
    Tu dacă ai dreptul să intri la piscină și nu știi să înoți, îți exerciți dreptul , nu, și sari în apă? După care interzici apa adâncă?
    Ai dreptul să mânânci slănină și faci asta, deși ai hepatită sau ești alergic și ți se face rău. Ce faci, interzici slănina?..
    Brilianților

    Anunţă-mă când o să reuşeşti să bei o bere pasiv, sau să mănânci slănină pasiv, sau să te ineci pasiv (că sare unul care ştie să înoate în apă, dar tu pe mal nu ştii). Exemplele tale nu sunt prea fercit alese. Sau tu reţii fumul în tine, expiri numai ozon?

    Anunță-mă cum reușești să fumezi pasiv când nu ești într-o cârciumă. Știu, tu vrei să intri acolo, să stai și tu cu ceilalți
    Dar nu o să stai cu ei, că ăia care însuflețeau atmosfera. O să stai cu cei ca tine, cuminți, plicticoși, nefumători, nefutători, nenimic.
    ”Corecții” . De ce nu -ți petreci timpul la sala de sport, la clubul de drumeții? No, ție ți-a plăcut cârciuma, dar…ca să vezi, tu nu fumezi și vrei să stai 10 ore la club. Așa că..te-ai gândit să-i dai pe toți afară, să fumeze ei afară, ca să stai tu înăuntru
    N-are de-a face cu sănătatea, prietene. e ca și cu alcoolismul și vinul. Nu trebuie să stăm în bar, în fum , o viață sau când stăm să stăm cu zilele și zilnic. În povestea asta e vorba de victoria speciei ăleia care a interzis berea în USA.

    Ideea e că nu poţi să-ţi faci cârciumă numai de fumători. Ai vrea, dar nu poţi. Nu ai voie, nu ai cum, chiar dacă veri tu mult, mult, mult de tot.
    Poţi, eventual, să îţi faci un club privat de fumători, sau ceva, dar nu un bar public. Nu ai cum să scrii pe el „bar numai de fumători”. Asta nu vrei/poţi să înţelegi.
    Iar dacă crezi că numai fumătorii sunt amuzanţi, cool, interesanţi, futăcioşi, şmecheri, asta spune multe despre nivelul tău mental (probabil rămas undeva la nivel de 15 ani). Probabil de-asta şi fumezi, nu? Dar vezi că s-ar putea numai să pari, nu să şi fii, şi doar în ochii fetiţelor de 13-16 ani.
    P.S. am fumat şi eu 10 ani, dar am avut puterea să mă las. Tu, ştiu, nu vrei….[/quote]

    …………
    Textul tău plin de ură și gol de logică spune tot. Problema e tocmai că nu se poate, tocmai pt că pe tine te mănâncă-n c… că-și fac unii bar de fumători. Faptul că ”nu se poate” e anormal, iar ”argumentul” tău e că…NU ”Vleau”. Și clubul privat tot public este dintr-un punct de vedere pe care tu nu-l înțelegi și de care nici nu ai auzit. Conform acestei legi abia dacă ”privat” mai înseamnă acasă la tine.
    Iar faptul că tu nu ești de acord ca eu să scriu pe bar ”pt fumători” arată, de fapt, nivelul tău de înțelegere. Și sunteți milioane.
    Nu ai absolut niciun argument, în afară de nu ”vleau” și că tu vrei să intri în barul meu și să faci legea, în loc să-ți vezi de treaba ta, să mergi în locurile unde nu se fumează.
    Te felicit că te-ai lăsat de fumat, dar poate îți va trece prin creier că unii NU VOR și că-i doare-n c..de părerea și durerile tale.
    Nu te-a forțat nimeni, niciodată să stai în cârciumă, în fum . Nu e totuna cu spitalul, locul de muncă, aeroportul șamd.
    Singurl ”argument” e că te m..în c…de viața altora, iar asta e ce fac maniacii, cei care vor să dicteze altora cum să trăiască, deși ceilalți nu-i deranjează și nici nu vor să aibă de-a face cu maniacul.

  5. #25
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1709
    Citat Mesaj initiat de ovidiuradu777
    N-ai cu cine, într-o țară cu un popor cu mentalitate manelista, care nu înțelege că respectul față de cel de lângă tine este baza civilizatiei. Auzi argument, „nu te obligă nimeni să stai lângă un fumător” ! Dar nici pe un fumător nu-l obligă nimeni sa fumeze in public, el alege să o facă, deși știe că fumul pe care îl expira face rău celor din jur. Își zice: ” Dă-i în plm, dacă nu le convine, să plece!” Ba chiar simte o oarecare satisfacție, știind că pe alții îi deranjează.
    S-ar putea, fără să vreau, sa fiu nevoit sa stau lângă un fumător. Poti sa fumezi, sa bei, sa asculti manele, sa faci ce vrei tu, problema este să nu-l deranjezi pe cel de lângă tine. Dar e foarte greu de priceput asta…. Imi pare rau de voi, dar dacă nu vreți de bunăvoie, vă forțează legea. Așa e la români: in lipsa bunului simt, trebuie să dai cu parul. Vă las să injurati in continuare: pe Iohannis, legea, parlamentul, guvernul, pe nefumatori, e tot ce puteți să mai faceți.

    Păi, dacă ai văzut că n-ai argumente, ai început să dai cu kaka, să te crezi om cult, un intelectual fin Vezi că, deși te-ai lăsat de fumat, n-ai crescut niciun punct la IQ ? Degeaba.
    Ești sucit de tot, băiatu’…Și ești și închipuit, că ai impresia că am o satisfacție că nu intri tu în barul de fumători, că mă afectează că pleci sau că rămâi
    Lipsă de bun-simț, bre, e să vii pe proprietatea mea și să-mi interzici să fumez, doar pentru că tu vrei să stai acolo, deși ai unde să mergi.
    Te-ai lăsat de fumat, zici. Atunci ce naiba cauți, mă, la cârciumă?! Du-te-n sala de bal pt nefumători, la cofetărie, bea o bere unde nu se fumează. Dacă s-ar fi făcut club pt nefumători cu ce te-ar fi deranjat ăl de fumători?! Sau tu vroaiai să mergi și-n ăla și să-i pui pe toți să fumeze la ușă ca să dansezi tu singur înăuntru, regina balului?

  6. #26
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    565

    Vad ca nu vrei sa renunți la ideea idioata ca barul este al tău si al celor ca tine, fumători (vreo 40%,), ca barul este „dat de la dumnezeu” ca un loc pentru fumători, iar ceilalți ce vin acolo (vreo 60%) trebuie sa accepte asta, sau sa plece. Nu există si nu poate există un bar numai de fumători, conceptul tău „bar de fumători” nu există, e o închipuire a ta, nu ca nu vreau eu, pur și simplu nu permite legea.
    Nu te-ai gândit si invers (o fi greu)? Poate eu și încă câțiva stam într-un bar (doar bar, că nu există baruri de fumători sau de nefumători) fără sa fumăm si vii tu si îți aprinzi o țigară, adică, ca să-ți urmez exemplul, vii tu și pui manele la un bal simandicos, că deh, manelele e viata ta si tu nu concepi distracție fără Guta. Nu știu de ce ai ideea idioată că eu aş fi singurul nefumător şi că legea asta e dată pentru mine ca să vă fac vouă în ciudă, să vă scot pe toți afară din bar să stau eu singur înăuntru. De fapt, este dată pentru majoritatea care este nefumătoare, e greu de compilat?
    Nu ar fi nicio problemă dacă te-ai otrăvi numai pe tine cu obiceiul tău idiot, dar îi otrăvești si pe alții care n-au nicio vină. Asa că, dacă nu vrei sa-ti schimbi ideea, că de fapt tu, fumătorul, ai un obicei păgubitor pentru majoritatea de nefumători si nu eu, nefumătorul, am un obicei păgubitor pentru cei ca tine, și, prin urmare, tu trebuie sa se conformezi si sa nu-i mai deranjezi pe cei din jur cu el, n-ai decât să trăiești tot restul vieții frustrat ca nu mai ai unde sa fumezi si sa te vaiți pe forum considerându-te oropsit de o lege absolut normală. Pe mine n-o să reușești decât să mă distrezi.

  7. #27
    Senior Member
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    616
    Citat Mesaj initiat de MarDark
    Citat Mesaj initiat de cristianb
    In sfarsit ceva bun din partea presedintelui, mai asteptam reducerea numarului de lenesi si somnorosi (ca sa nu zic putori) in senat si camera deputatilor

    Ca sa lamurim legea este propusa de un parlamentar psd si ciolanis doar o promulga….doamne ce tara retardata

    Asta spune-am si eu stimabile, mai are de promulgat legea privind reducerea nr. de parlamentari, . . . . doamne ce tara retardata . . . . .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.