Patru cazuri noi de gripă AH1, confirmate în Dolj

Patru cazuri noi de gripă AH1, confirmate în Dolj

2.340
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Opt cazuri suspecte de gripă, din care patru pozitive pentru virusul gripal tip A H1, au fost confirmate de Institutul Cantacuzino București, a informat, joi, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj. În ultima săptămână, au fost vaccinate antigripal 115 persoane din grupele de risc prin cabinetele medicilor de familie și spitale.

 

În ultima săptămână, în Dolj au fost înregistrate 1.065 cazuri de infecții ale căilor respiratorii superioare și 645 cazuri de pneumopatii acute. Potrivit datelor DSP Dolj, numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în ultima săptămână (1.715) este mai scăzut față de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (1.910 cazuri), însă se încadrează în evoluția multianuală. Printre cazurile de gripă, au fost confirmate și patru cazuri de tip A H1 în Dolj, care, în prezent, sunt izolate și ținute sub observație.

 

Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 16,32%. Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul așteptat, dar există dovada circulației de virusuri gripale în populație, caracterizăm săptămâna prin activitate gripală sporadică„, arată DSP Dolj într-un comunicat de presă.



4 COMENTARII

  1. #1

    Stire de kkt pai si spune concret au fost depistate in spitalele din Dolj sau ce rahat spui cu stirea asta infecta

  2. #2
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5259

    Din pacate in spitalele din judetul Dolj sunt multe focare de infectie. A fost anul trecut si epidemie de clostridium.. Sunt fel si fel de virusi mortali care circula foarte repede in era globalizarii. Din pacate la noi in spitale te duci sa tratezi o boala si iei altele..

    A fost in Craiova in 2015 cam ca la Ploiesti in 2014.. info http://www.observatorulph.ro/exclusiv/37434-motivul-cinic-al-exploziei-infectiilor-cu-clostridium-in-ploiesti

    Chestia e ca au musamalizat .. Noi aici in Oltenia musamalizam si cosmetizam tot ce se poate..

    Pentru Sefii din domeniul sanitar: FACETI IDIOTILOR CAMPANII DE PREVENTIE. NU VA JUCATI CU SANATATEA OAMENILOR MUSAMALIZAND CAZURI Indiferent ca e vorba de gripe ori alti virusi sau bacili periculosi !!

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !! "Din pacate, Ion Iliescu e inca in viata"
  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-04-2010
    Mesaje
    440

    nici eu nu cred ca exista asaceva,este o mafie a sanatatii sa incaseze bani grei pe vaccinuri,mai degraba ezista stafilococi in spitalele noastre si care se pot transmite rapid.

    Edited by MOD
  4. #4

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.