Ministerul Sănătății vrea clinică la Leamna pentru pacienții cu TBC multirezistentă

Ministerul Sănătății vrea clinică la Leamna pentru pacienții cu TBC multirezistentă

3.658
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna a fost propus de Ministerul Sănătății pentru amenajarea unei clinici destinate îngrijirii pacienților cu tuberculoză rezistentă la tratament, investiția fiind estimată la 600.000 de euro, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Dolj.

 

Foto: arhivă

 

Astfel, în strategia elaborată de Ministerul Sănătății pentru perioada 2015-2020, este prevăzută reorganizarea a două centre medicale, la nivel național, destinate persoanelor care suferă de forme de tuberculoză rezistente la medicamente și care necesită condiții speciale de tratament.

 

Finanțarea acestor investiții, care trebuie să fie realizate până la finele anului 2017, va fi asigurată de Fondul Global de Luptă împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei și Malariei, organism internațional înființat la inițiativa Organizației Națiunilor Unite, programele finanțate pentru țara noastră derulându-se prin intermediul Fundației «Romanian Angel Appeal».

 

Este o confirmare a bunei pregătiri a corpului medical care își desfășoară activitatea în această structură sanitară. (…) În perioada următoare vor fi deja efectuate studii tehnice de evaluare a clădirilor propuse pentru funcționarea viitoarei clinici. De altfel, conducerea fundației ne-a înștiințat că lucrează la elaborarea documentației care va fi înaintată Fondului Global pentru obținerea finanțării.”, declară șeful administrației județene Ion Prioteasa.

 

În prezent,bolnavii cu tuberculoză multidrog rezistentă, TB MDR, sunt tratați într-o aripă specială a Spitalului de Pneumoftiziologie Leamna. Înființarea clinicii urmează să fie însoțită de o legislație specială și de un contract de servicii medicale încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dolj, specializat pentru tratamentul acestor pacienți.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.