Zeci de oi moarte pe câmp. Ciobanii bănuiesc că au fost otrăvite...

Zeci de oi moarte pe câmp. Ciobanii bănuiesc că au fost otrăvite cu Furadan

3.773
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Ciobanii din Golenți sunt disperați. Au găsti zeci de oi moarte pe un câmp din apropiere de Calafat. Oamenii cred că cineva le-a omorât animalelel cu Furadan. De atunci sunt mereu cu ochii în patru. „Au murit multe animale și nu este normal ce se întâmplă. Unii zic că au fost otrăvite cu Furadan, iar alții zic că au murit după ce au mâncat boabe cu sodă. Lumea se ferește să vorbească de frică, dar este și dreptul nostru să mergem cu animalele pe câmp. Otrava a fost pusă pe drum, dar și pe terenurile agricole“, a spus Constantin Neagoe.

 

13023632_1039601629446500_448921933_nCiobanii îi suspectează pe fermierii din zonă, dar nu au dovezi. Pe de altă parte spun ei, ar putea fi chiar oamenii din sat. „Este vorba de o răzbunare. Au fost omorâte cu Furadan. Mie mi-au murit până acum cinci animale. Fermierii care au pus otravă pe terenurile agricole erau obligați să pună tăblițe prin care să anunțe acest lucru sau să îngrădească zona“, a mai declarat un cioban.

 

13023236_1039601519446511_756822417_nLa rândul lor fermierii se apără și spun că ei nu otrăvesc terenurile. „Oamenii din sat au pus otrava pentru că ciobanii le-au făcut rău pe margina satului. Noi nu avem de ce să facem astfel de lucruri. Eu i-am lăsat să pască pe câmp cu animalele pe unde au vrut ei“, a precizat Gigi Colce.

 

Pe câmp au fost descoperite boabe ce par a fi otravă. S-au luat probe care au fost duse la laborator și toată lumea așteaptă rezultatul. Întâmplarea a ajuns și la urechile polițiștilor. „Se fac verificări pentru a se stabili cu excatitate ce s-a întâmplat pe terenul agricol. Până în momentul de față nu a fost depusă plângere la poliție“, a spus Alin Apostol, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.



4 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3412

    MANA CRIMINALA LA MIJLOC.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     11-03-2009
    Locatie
     Bailesti
    Mesaje
    305

    Ati vazut ciobani care sa nu strice culturile de cereale? Daca steau pe islaz sau in locurile special amenajate pt ei, nu in graul oamenilor, nu se intampla nimic. Si-au facut-o cu mana lor

  3. #3

    nu uitati o vorba spusa de un conducator:ezbina si cucereste ! poate este in interesul cuiva al vreunui cumparator de terenuri ca oamenii sa se ia la cearta !

  4. #4
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5462

    Boabele alea din ultima poza sunt boabe de samanta de porumb tratate chimic…Ciorile nu le mananca dar oile sunt proaste.. asa sunt toate.. Plus de asta daca oamenii au dat cu insecticide sau cu ierbicide pe culturile lor este fix problema lor.. Oile nu aveau ce sa caute in grau.. sa manance grau infestat cu ierbicide sau insecticide.
    Cum saptamana trecuta a fost perioada in care s-a insamantat pamanul pentru porumb si s-a ierbicidat la greu.. nu ma mira faptul.
    Animalele daca mananca un astfel de grau (sau alta cultura) tratat evident ca .. mor.

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.