ANI: Mircea Cornișteanu și-a atribuit ilegal contracte de peste 180.000 lei

ANI: Mircea Cornișteanu și-a atribuit ilegal contracte de peste 180.000 lei

1.014
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Mircea Cornișteanu, este acuzat de incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate. Mai mult Inspectorii ANI îl acuză și de conflict de interese în materie penală și au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Conform inspectorilor ANI, fostul director al Teatrului Național și-a atribuit mai multe contracte  însumând peste 180.000 de lei. „ Cornișteanu Mircea-Mihai a încheiat trei contracte (semnate atât în calitate de reprezentant legal al Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova, cât și în nume propriu) și a aprobat (în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova) încheierea a 18 contracte în valoare totală de 182.153  lei, între Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova și persoana fizică Cornișteanu Mircea-Mihai).

De asemenea, întrucât în perioada exercitării funcțiilor de conducere, aceasta a îndeplinit acte prin care a obținut, direct, foloase materiale pentru sine în sumă totală de 182.153  lei (în temeiul contractelor încheiate) Cornișteanu Mircea-Mihai a încălcat, astfel, și legislația privind conflictul de interese atât în materie penală“, se arată în comunicatul ANI.

 

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a constata că Mircea Cornișteanu a fost ajutat de doi subalterni. Și împotriva acestora s-a făcut sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. „Astfel, Ștefănescu Ilarian a semnat 26 contracte încheiate între Teatrul Național și persoana fizică Cornișteanu Mircea-Mihai, iar Mănescu Gabriel a semnat un contract încheiat între aceleași părți (în condițiile în care încheierea acestor contracte nu a fost aprobată de Consiliul de Administrație al Teatrului și nu există alte acte administrative privind aprobarea încheierii) în baza cărora Cornișteanu Mircea-Mihai a încasat suma totală de 94.069 lei“, se consemnează în comunicatul ANI.

 

Fotografie arhivă

 

 



2 COMENTARII

  1. #1
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2112

    Artist.

  2. #2

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.