Olguța și Solomon, doi primari pe care-i leagă multe…

Olguța și Solomon, doi primari pe care-i leagă multe…

2.683
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

”Răutăcioșii” zâmbesc privind spre titlu, în timp ce strâng din dinți, iar simpatizanții aplaudă umil gestul uniunii a doi primari care-au fost și poate-or mai fi: Antonie Solomon și Olguța Vasilescu. Fostul edil și cel în funcție s-au plimbat, mai ieri, pe străzi, prin parcuri, prin cartierele unde-au fost iubiți și, deopotrivă, huliți. Au fost ca Franța și Germania în zbaterea dintre Campionatul European de Fotbal și migrația musulmană.

 

Apariția primarilor prieteni plimbându-se laolaltă nu a mai fost o surpriză într-atât de mare, fiindcă preambulul se petrecuse deja în urmă cu ceva vreme, pe scena Sălii Polivalente, la un spectacol de rămas-bun al Mariei Ciobanu, când Solomon și Vasilescu și-au dat mâna și s-au sărutat prietenește. Era semnalul că și-au făcut deja planurile tactice pentru începutul verii. Cel care-a fost, adică Solomon primar, avea să-i ofere Olguței, celei care va fi fost primar, un strop de susținere și sprijin, la disperare.

 

Combinația celor doi a creat extaz (pe alocuri forțat… de împrejurări), dar și dezgust. Lesne de înțeles că vorbele de duh împroșcate pân-atunci le-au trimis pe apa Sâmbetei și au adus în loc mângâieri de catifea și miresme de crin de camp(anie). Ca să-nțelegeți, e ca la Teatru: actorii se depersonalizează, se leapădă de demnitate, de caracter și ce mai au, dacă au, ca să joace rolul perfect. Cu rolul perfect și buget barosan de producție se câștigă Oscarul, nu cu actori proști și recuzită de 2 bani. Așa e și-n politică. Dar, degeaba plâng oamenii după film, dacă nu au înțeles nimic în timpul lui. Toate gesturile și vorbele sunt cu tâlc. Scenariul se (re)scrie odată la patru ani, actorii îl joacă, urmând indicațiile din regie. Efectul se vede la final. În cazul ăsta, după alegerile de duminică. Adică prea târziu.

 

Nu știu dacă Antonie Solomon este un actor bun. Nici Olguța Vasilescu. Poate nici nu contează, fiindcă, uneori, de prea multe ori, brand-ul e atât de cunoscut încât se trece peste calitatea produselor, chiar dacă au defecte vizibile. Penale. Unele demonstrate, altele nedovedite încă, dar cercetate de justiție.

 

Pasele solomoniene, preluate vasilescian de echipele slugarnic așezate la ciupeală – că tot făceam aluzie la Euro – au rostogolit proiecte mai mult sau mai puțin ambițioase ale administrației Antonie Solomon-Lia Olguța Vasilescu, până i-au luat pe craioveni răul și durerile de cap. Unele s-au împotmolit pe hârtie, altele pe teren, unele s-au terminat cu autogol, iar altele la 11 metri. Știam din trecut meciurile Solomon-Vasilescu, ălea care s-au lăsat cu înjurături, cu fani încăierați, cu merite arogate și, în final, cu rezultate decise la masa verde. Unele s-au împărțit de maniera: unul tu, unul eu, unul tu, unul eu, p’ăsta – amândoi ș.a.m.d.

 

Acum, orașul trebuie să analizeze jocul, jocurile, golaverajele fostului și actualului primar. Dar trebuie să-nțeleagă că e blat și că nu e nevoie de doi primari care să se laude că au făcut împreună, în opt ani, ce trebuia făcut de unul singur în cel mult patru. Campionii adevărați nu au nevoie să simuleze, nu au nevoie de prelungiri ca să-și arate valoarea și nici să cumpere fani și arbitri. Trebuie să joace cinstit, cu propria echipă, cu și pentru oamenii din tribunele marelui oraș. Atât! 

 



3 COMENTARII

  1. #1
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2133

    De fapt, numai acești doi penali au cîștigat și găștile lor de interlopi și slugi.
    Craiova a pierdut.

  2. #2
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5718

    Mi-e pur și simplu scârbă.. de amândoi.. E ca și cum aș merge eu de braț cu dușmanii mei de moarte.. Asta demonstrează cât caracter și demnitate are un om.. Unii oameni au caracter și demnitate cât am eu piele neagră pe mine.. adică deloc.
    Copii, faceți o compunere în care se regăsesc următoarele cuvinte: Fântânar, populară, panseluțe, palmieri, borduri, minciună, promisiuni, circ, DNA, asfaltări, concerte, centru vechi, gropi, namoale, ploaie, sticluță, curvă, furăciuni, șpagă, mafioți, clonă, pod, beci, dezastru, ajutoare sociale, artificii, Marin Preda, Vadim Tudor, corupție, incompetență, pile, relații, filieră.
    Lu solomonache nu am decât să îi dedic următorul citat din Marin Preda: „Viața unui om este un șir nesfărșit de erori.”
    Lu Olga nu am ce drac.. sa-i dedic..nu le are ea cu citatele si cu chestii din astea chiar daca e doctorita.. dar o sa promit ca o sa beau o juma de JB cu gheata in cinstea ei. Mai mult nu.. fiindca eu stiu cand sa ma opresc si nu vreau sa ajung dracu pe la urgenta in coma alcoolica pentru ca fie vorba intre noi doar scursurile idioate ale societatii ajung pe la urgenta in coma alcoolica..

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  3. #3
    Afacerist
    Data de inscriere
     24-10-2007
    Locatie
     Brazda City
    Mesaje
    303

    peste 4 ani revine Solomon

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.