Doi elevi craioveni luptă să câștige un concurs internațional de fizică

Doi elevi craioveni luptă să câștige un concurs internațional de fizică

9.717
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Alexandra Băduț, de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, şi Andrei Ristea, de la Colegiul Naţional „Carol I” au fost convocați de lotul național de fizică pentru a reprezenta România la concursul „International Young Physicist Tournament”.

 

Alexandra a participat și anul trecut la această competiție. Tânăra spune că este un concurs foarte greu, pentru care însă a muncit enorm și este convinsă că România va fi pe podium. „ Vom fi prezenţi, între 26 iunie – 3 iulie în Rusia, la Ekaterinburg, unde ne vom confrunta cu echipaje venite din 29 de ţări. Este o tematică prezentată dinainte, cu 17 subiecte care trebuie dezbătute. Sunt cinci runde, în cadrul cărora se va discuta, pe câte un subiect, între două echipe. La final, se va face un punctaj şi primele trei clasate vor merge într-o etapă finală, unde se va stabili câştigătorul. România a avut, anul trecut, cea mai bună clasare, dar, acum, vrem să intrăm în primele locuri. Va fi foarte greu, însă suntem pregătiţi”, a spus Alexandra Băduț.

 

Andrei, un împătimit al științelor exacte, obișnuit cu olimpiadele, deși va participa pentru prima dată la acest concurs, are un singur gînd: vrea  o medalie. „Ştiu că va fi foarte greu. Este o competiţie puţin altfel. Mergem acolo cu un singur gând: să ducem România între primele clasate. Cu toţii suntem pregătiţi. Avem convingerea că îi putem depăşi pe foarte mulţi dintre adversari. Nu ne este frică”, a declarat tânărul. Cei doi tineri sunt mândria școlilor la care învață, iar directorii îi așteaptă cu medaliile pe care sunt convinși că le vor obține.



7 COMENTARII

  1. #1
  2. #2

    Bravo lor în liceu si eu participăm la olimpiade așa că sa lupte ca vor reuși multă sănătate și putere să aibă încredere în ei si totu va fi bine din păcate cred că din ce în ce sint mai putini care luptă cu cartea da care au ambiție sigur reusesc

  3. #3
  4. #4
  5. #5
  6. #6
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3668

    Bravo lor

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  7. #7
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4399

    Felicitari!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.