(UPDATE) DNA cere control judiciar pentru Olguța Vasilescu pentru discreditarea unui martor...

(UPDATE) DNA cere control judiciar pentru Olguța Vasilescu pentru discreditarea unui martor denunțător

8.393
48
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Procurorii DNA au solicitat Tribunalului București luarea măsurii controlului judiciar față de Lia Olguța Vasilescu, primar al municipiului Craiova, pe motiv că edilul a încercat discreditarea unui martor denunțător din dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție. (Agerpres) Screenshot_20

 

Cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Departamentul Național Anticorupție s-a înregistrat ieri la Tribunalul București.

 

UPDATE, ora 16.55:

Primarul Craiovei a reacționat la anunțul DNA pe Facebook și a anunțat că este pregătută de proces:”Am fost informata de avocat ca DNA a cerut masura controlului judiciar fata mine, cel mai probabil pentru ca am „indraznit” sa nu tac in apararea mea. Sa nu tac la zecile de informatii pe surse despre mine si dosarul meu si la iesirile publice ale denuntatorului meu. Cu alte cuvinte, mi se spune: „In apararea ta, ai dreptul sa taci!” Eram pregatiti de represalii. Si suntem pregatiti si de proces. Ne vedem marti, la Tribunal”, a scris Olguţa Vasilescu pe pagina sa de socializare, la scurtă vreme de la publicare comunicatului DNA.

UPDATE, ora 16.20:

Potrivit unui comunicat al DNA emis astăzi, 5 august, procurorii au mai solicitat stabilirea de către instanță a unor măsuri și obligații prevăzute de Codul de procedură penală, între care și aceea de a nu se apropia de persoane anume desemnate de organul judiciar și de a nu comunica cu acestea direct sau indirect, pe nici o cale.

Printre motivele invocate de procurori în cererea adresată Tribunalului București se numără și acela că, în intervalul de timp care a urmat înregistrării cauzei pe rolul instanței, Lia Olguța Vasilescu a postat selectiv pe pagina sa de Facebook acte din dosarul de urmărire penală, după care i-a invitat pe simpatizanții săi să facă aprecieri asupra probelor, ceea ce a generat ample reacții în presă.

În concret, inculpata a încercat discreditarea martorului denunțător, publicând o fotografie a acestuia și formulând comentarii în legătură cu credibilitatea afirmațiilor acestuia. Ca urmare, martorul a fost jignit sau amenințat cu moartea de sute de persoane care au postat pe pagina de socializare a inculpatei Vasilescu Lia Olguța. În aparență aceasta a intervenit în discuții cerând decență, dar tot inculpata i-a incitat pe cei care comentau„, se arată în comunicatul DNA.

În plus, Lia Olguța Vasilescu i-a anunțat pe susținători că va acționa în mod similar și în cazul altor martori din dosar, cu referire la niște oameni de afaceri despre care susține că au formulat denunțuri calomnioase împotriva ei, sugerând indirect că va face publice date despre aceștia.

Astfel, începând cu 30.07.2016, inculpata s-a plasat în spațiul public virtual și, în acest cadru, diferit de cel legal procesual, într-un mod agresiv ca limbaj, și-a făcut apărări, a invocat excepții și cereri. În raport cu realitatea cauzei, respectiv că faptele reținute în sarcina sa se bazează pe probe temeinice, alegerea spațiului virtual public ca opțiune procesuală pentru invocarea de cereri și excepții, criticând probele administrate, legalitatea și temeinicia lor, este incompatibilă și contrară dispozițiilor procesual penale„, se precizează în comunicat.

Procurorii mai susțin că, într-o intervenție la un post de televiziune din data de 3 august, inculpata a exprimat o poziție prin care s-a apărat în aceeași manieră și a continuat să supună acuzațiile din rechizitoriu unui alt cadru decât cel procesual.

În concluzie, procurorii apreciază că luarea măsurii controlului judiciar s-ar impune ca o garanție a bunei desfășurări a procesului penal, măsură proporțională cu gravitatea acuzațiilor formulate în dosarul penal și conduita procesuală a inculpatei„, se mai arată în comunicatul DNA.

 

***

Reamintim că primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, cercetată într-un doar de corupție, a postat pe Facebook stenograme din înregistrarea făcută de un denunțător din dosarul ei, Petre Becheru, președintele Asociației de Proprietari ”Romarta” din Craiova. Edilul și-a invitat ”prietenii” să judece probele din dosar, dar și pe denunțătorul ei, sugerând că acesta, deși ar avea probleme mintale, procurorii ar fi pus-o sub acuzare în baza denunțului său. (Mai multe detalii citiți aici ”CSM a sesizat Inspecția Judiciară referitor la materialele postate de Olguța Vasilescu”)

Foto principală: digi24.ro

stenograme olguta Screenshot_21



48 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-01-2008
    Mesaje
    49

    La cate mizerii i-a facut acelui presedinte de asociatie … era si cazul sa intervina justitia.

  2. #2

    Tot pe hirtie igienica a scris????.Se iau in consideratie asemenea aberati si se trec cu vederea fapte grave.Asta_i justitia politica.(nu toti bineinteles)

  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    338

    Interloapa asta trebuie sa faca ani de parnaie nu control judiciar motivele sunt clare se vad se vede orasul in ce stare este , cum e asfaltul , lucrarile , unde se dirijeaza banii si unde e nevoie de ei etc .

  4. #4

    Tanti pensionaro, papa-ti linistita pensia pe care ai avut norocul s-o obtii. ca la cum se-arata rata de somaj in Dolj, cred ca va trebui sa-ti iei in curand gandul.

  5. #5
  6. #6
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9074

    Cum sa acuzi un om in baza aberatiilor unui handicapat scrise pe hartie igenica ? Pe deasupra , handicapatul nu-si vede de treaba lui , e arogant si jigneste pe facebook sau pe unde apuca . Asta pare scapat de la psihiatrie, i-a facut cineva o evaluare sa vada daca are discernamant ? Ma indoiesc …

    Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile
  7. #7
    Newcomer
    Data de inscriere
     25-10-2014
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    16

    Ce nu intelege lumea…. Ca primareasa construieste, repara sau ce drac mai face in Craiova, o face pentru ca stie ca numai asa se spala banii cu firmele interlopilor. Plantarea vesnicei borduri care a acaparat parcul Romanescu precum o panza de paianjen. Parcul natural s-a transformat in parcul bordurilor, care bineinteles ca nu se va finaliza la timp. Dova se vede in calitatea lucrarilor si durata lor. Se vede in depasirea limitelor si in nervii primaresei si aroganta eliberata in mediul online. Bineinteles, profesor ii este Victor Ponta, plagiator cu acte in regula.

  8. #8
  9. #9
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4523
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    Cum sa acuzi un om in baza aberatiilor unui handicapat scrise pe hartie igenica ? Pe deasupra , handicapatul nu-si vede de treaba lui , e arogant si jigneste pe facebook sau pe unde apuca . Asta pare scapat de la psihiatrie, i-a facut cineva o evaluare sa vada daca are discernamant ? Ma indoiesc …

  10. #10
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2242

    Când te iau magistrații DNA la trozneală nu mai ai multe de spus. Șansa să se dovedească nevinovăția inculptatului, deja trimis în judecată pentru corupție, e egală cu 0,00000000000000000001 %.
    Mai e și genul ăla de prost care dă din gură, nu-și ascultă avocații. Dacă vă amintiți , ea face EXACT ce făcea Gigi Becali, ba chiar mai rău. Sunt informații că deja a acționat în vederea influențării martorilor și ..altele. de exemplu, dacă i s-a interzis să dea informații din dosar, să nu vorbească cu sau despre martorii din dosar în PUBLIC – aici deja se poate îngroșa dosarul.
    Ea nu va termina procesul ăsta cu bine. Păcat de oraș, că s-a ajuns la asta din prostia a 50000-60000 de pensionari și minoritari, dar și din cauza indiferenței celor care nici măcar nu votează. Ca să nu mai spun de opoziție, care a numit candidat un șef de CAP.
    Craiova nu va mai face parte din România în următorii 4-5 ani.
    Păcat. Cu ce te poate încălzi că o dilie va fi condamnată și alții din gașcă vor pica cu ea? Sau că aurolacii postaci care-i fac galerie vor mânca muște? Cu nimic.
    Ar fi trebuit să avem o administrație serioasă, modernă, nu peceriști și carcaleți ceaușiști.
    Secolul XXI…

  11. #11
  12. #12
    Trancer
    Data de inscriere
     11-08-2008
    Locatie
     Крайова
    Mesaje
    471

    del

  13. #13
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9075

    Ghertoiul asta, denuntarotul handicapat a lu’ peste , n-a specificat – denunturile le-a facut pe hartie igienica folosita sau noua ? Ma gandesc ca pentru denea n-a mai contat ce tip de hartie igienica a folosit …

    Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile
  14. #14

    Nu primesc sfaturi de la oameni sub acoperire s_au fara indentitate.Apreciez pareri contradictorii dar nu de la oameni care nu au curajul sa_si arate adevarata fata.

  15. #15
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2243

    Inculpata și persoane apropiate atacă martorul, încearcă discreditarea lui, îl calomniază public, după care este atacat și magistratul, insinuându-se că e nebun, la fel ca martorul.
    Repet: ce mi-e Gigi, ce mi-e Olguța! Pedeapsa va fi cam pe acolo. Nu-i doresc mai mult, dar e posibil să ia mai mult.
    păi, tu, în loc să te aperi, îți bați joc de lege, de magistrați ? Are deja un an în plus asigurat pentru faza asta.

    PS: Am avertizat de acum trei ani că nu are habar de lege și că nici nu vrea să știe; că va da de belea. Dar … prostul tot prost.

  16. #16

    Georgeta Papa , aveți o atitudine de infractor. Ar trebui să fiți mai modestă, să o lăsați mai ușor cu aprecierile la adresa justiției. Nu puteți face dvs aprecieri, mai ales ținând cont de faptul că aveți o educație foarte săracă.

  17. #17
  18. #18

    Mita Baston , din păcate ai spus un adevăra foarte trist. Din ce în ce mai mulți oameni tineri pleacă, hotărâți să nu mai accepte mizeria de aici și să susțină prin munca lor pensiile unor oameni care le distrug cu nesimțire viitorul.
    Moșii vor striga pe străzi, peste vreo 10-20 de ani , ca grecii, de foame. Numai că , am eu o presimțire, nu se va rezolva ca în Grecia.
    Doamna va trebui să se mulțumească cu niște zeamă de pomană și cu ”serviciile” medicale de mare calitate, din cea mai răhățită zonă a Europei. Cu niște ajutoare (mălai) de la bulgari.

  19. #19

    Cred ca acest control judiciar sa se termine cu suspendarea din fuctie a primaritei PSD lia olguta vasilescu si cu multi ani cu executare

  20. #20
    Member
    Data de inscriere
     19-06-2011
    Mesaje
    125
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    Ghertoiul asta, denuntarotul handicapat a lu’ peste , n-a specificat – denunturile le-a facut pe hartie igienica folosita sau noua ? Ma gandesc ca pentru denea n-a mai contat ce tip de hartie igienica a folosit …

    esti vreo subalterna ,ca esti mai sloboda la gura decat puscariasa

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.