Muzeul de Artă din Craiova găzduiește expoziția ”NEXUS: Fuziuni deschise”

Muzeul de Artă din Craiova găzduiește expoziția ”NEXUS: Fuziuni deschise”

2.683
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Muzeul de Artă Craiova anunță deschiderea oficială a expoziției ”NEXUS: Fuziuni deschise” – curator Simona Nastac, care va avea loc joi 18 august, ora 19, în sălile de la parterul Palatului Jean Mihail.

Expoziția se configurează în jurul unei piese-reper în istoria artei moderne: Sărutul de Constantin Brâncuși din colecția Muzeului de Artă Craiova și va prezenta peste 50 de lucrări Paul Neagu din colecții private din România ori Colecția Muzeului de Artă Timișoara. Totodată sunt aduse, în premieră națională, nume de prestigiu în arta contemporană de nivel internațional precum: Tony Cragg, Marianne Eigenheer, Neville Gabie, Anish Kapoor, Nigel Rolfe alături de Vlad Nancă și Nona Inescu. La vernisajul expoziției Nigel Rolfe, Vlad Nancă și Nona Inescu vor susține performance-uri live, urmând ca Neville Gabie să prezinte un performance în luna septembrie.

 

Evenimentul se individualizează ca unul dintre cele mai elocvente evenimente culturale legate de anul Brâncuși, readucând în discuție influența ideilor lui Brâncuși asupra artei lui Paul Neagu (1938 — 2004). Totodată este urmărită amprenta sensibilității creative a lui Paul Neagu asupra noii generații de sculptori britanici a anilor 1980, care i-au fost studenți în Londra, printre cei mai notabili Anish Kapoor, Antony Gormley și Tony Cragg.

 

”NEXUS: Fuziuni deschise” poate fi văzută în perioada 19 august—9 octobrie 2016, în fiecare zi de marți până duminică între orele 10—17. Mai multe informații pe www.muzeuldeartacraiova.ro și triade.ro.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4570

    Cred ca o sa fie mare aglomeratie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.