Liberalii cer campanii de conștientizare a importanței vaccinării

Liberalii cer campanii de conștientizare a importanței vaccinării

4.806
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

PNL a adoptat în Biroul Permanent o rezoluție de susținere a acțiunilor de prevenție din domeniul sănătății. Liberalii consideră că este imperios ca proiectul să ”intre de urgență pe ordinea de zi a Parlamentului, fie că vorbim de campanii de conștientizare a importanței vaccinării sau de prevenire a apariției unor boli cu caracter infecțios”. 

 

”Începutul de an școlar a adus surprize neplăcute în școlile din județul nostru, implicit și din Craiova. Din peste 60.000 de preșcolari și elevi de gimnaziu și liceu supuşi controlului, aproape 700 au fost depistaţi cu diverse afecţiuni, multe fiind de natură infecţioasă. Reprezentanții Direcției de Sanatate Publică spun că cele mai multe cazuri au fost de angină, infestare cu păduchi şi alte infecții acute ale căilor respiratorii, sinuzite virale, faringite acute și eriteme virale, la care se adaugă câteva cazuri de micoze și scabie. În nici unul din cazuri nu s-a luat măsura de a dezinfecta spațiile de învățământ în care au fost identificate cazurile de îmbolnăvire”, spune deputatul de Dolj Ionuț Stroe.

 

Acesta apreciază că ”toate aceste date ingrijorătoare, dar şi recentele situații privind campaniile de antivaccinare susținute de diverse persoane în mediul online sau manifestarea unor cazuri cu risc epidemic ridicat (rujeola) ne dovedesc că propunerea PNL de a avea în România o lege a prevenției în sănătate este oportună, corectă și justificată”.

 

De altfel, PNL cere campanii de conștientizare a importanței vaccinării în paralel cu transmiterea unei solicitări către Ministerul Sănătății de a se asigura un flux continuu de vaccinuri obligatorii în cabinetele medicilor de familie.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.