Craiova: Expoziție inedită pentru persoanele cu deficiențe de vedere

Craiova: Expoziție inedită pentru persoanele cu deficiențe de vedere

1.760
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Expoziția, realizată de Complexul Astronomic Baia Mare, dă posibilitatea persoanelor cu deficiențe de vedere sau celor lipsite de simțul văzului să observe, în mod tactil “Constelațiile Românești Tradiționale”. Evenimentul, care se numește Cerul în Mâinile Tale, este găzduit de Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova. Vernisajul are loc azi, la ora 11.

 

Expoziția se compune din două globuri cu constelațiile tradiționale românești tridimensionale, precum si nouă diagrame tactile, scrise în alfabetul Braille, având si caractere (desene) în relief. De asemenea, nevăzătorii pot asculta și povestea fiecărei constelații, inclusă în expoziție, să o descopere, prin pipăitul diagramelor și machetelor tridimensionale cu proiecția spațială a constelațiilor pe bolta cerească.

 

Cerul în Mâinile Tale se adreseazã în primul rând persoanelor cu deficiențe de vedere, fiind o provocare si pentru văzătorii care doresc să testeze această experiență senzorială.

 

În cadrul expoziției este inclusă fotoexpoziția vizând constelațiile românești tradiționale realizată de Alex Conu, singurul astrofotograf român nominalizat la Astronomy Photographer of the Year 2013, cea mai prestigioasă competiție de astrofizică din lume.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.