Percheziții la falsificatori de carduri bancare (VIDEO)

Percheziții la falsificatori de carduri bancare (VIDEO)

21.529
12
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mai multe percheziții domiciliare au avut loc pe raza județelor Arad, Cluj, Mureș și a municipiilor Oradea, Craiova și Satu Mare, ocazie cu care anchetatorii au identificat și ridicat telefoane mobile, calculatoare, medii optice de stocare, precum și suma de 40.500 euro și 11.500 USD. De asemenea, pe raza județului Cluj a fost identificat un laborator destinat producerii de echipamente de skimming. Acțiunea a avut loc pe 9 noiembrie, potrivit DIICOT.

 

Șapte membri ai unei grupări infracționale specializate în falsificarea de carduri bancare, care au acționat în Franța, Belgia și Statele Unite ale Americii, au fost reținuți de procurorii DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulație a instrumentelor de plată electronică falsificate, deținerea de dispozitive în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și spălare de bani, a anunțat DIICOT.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, pe teritoriul României a acționat un grup infracțional (…) care s-audeplasat în diverse state din Europa (Franța și Belgia) pentru a monta dispozitivele de skimming la terminale pentru efectuarea plăților cu mijloace de plată electronică existente în stațiile de alimentare cu combustibil, în vederea copierii datelor confidențiale de pe banda magnetică a cardurilor bancare. Ulterior, după falsificarea unor instrumente de plată electronică, aceștia au efectuat operațiuni financiare în mod fraudulos„, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

 

Dispozitivele confecționate de membrii grupului au fost exploatate în ultimii doi ani în Franța, Belgia și pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, iar datele astfel obținute au fost valorificate prin efectuarea unor operațiuni frauduloase în SUA, Taiwan, Nepal și Filipine, precizează anchetatorii. Aceștia au identificat 47 de persoane implicate în diferite activități ilegale și de sprijinire a grupului infracțional, care acționau pe diferite domenii, de la producere de echipamente de skimming, montarea lor la bancomate sau stații de benzină, falsificare de carduri bancare și efectuare de tranzacții frauduloase, până la spălare de bani.

 

La data de 9.11.2016, procurorii, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, au efectuat 18 percheziții domiciliare pe raza județelor Arad, Cluj, Mureș și a municipiilor Oradea, Craiova și Satu Mare„, se menționează în comunicat.

 

Cei șapte suspecți au fost prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Procurorii DIICOT au dispus față de alți șase inculpați cercetați în dosar măsura preventivă a controlului judiciar. La activități au participat și luptători de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al Poliției Române, precum și polițiști de la structurile de combatere a criminalității organizate din București, Mureș, Arad, Cluj, Oradea, Satu Mare, Craiova și Constanța.



12 COMENTARII

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4863

    Taiwan,Nepal,Filipine….

  2. #2

    Bazati baietii, „lucrau” cumva si in Romania?

  3. #3

    Nu ,erau specializati pe Franta,Belgia si chiar SUA ,acolo montau acele aparate care iti copiaza cardul si in tara faceau cardurile.Vad ca banii erau ridicati din SUA, Taiwan, Nepal și Filipine.Erau grupari bine organizate si bine informate.

  4. #4

    Astia merita expulzati in America,poate primesc vreo 50 ani de puscarie sa se sature de furat.

  5. #5

    Au grijă ”magistrații” să scape.

  6. #6
  7. #7

    Extraordinar! O mare victorie a sistemului!

  8. #8

    Bai frate, dar prosti mai sunteti. Occidentul ne-a luat toata tara, iar noi ii bagam la puscarie pe astia care mai aduc inapoi un pic din ce ne-au furat America si Europa!!! Desteptati-va idiotilor, suntem in 2016!!!

  9. #9

    Ești conștient ca de acolo când se trag se trag și banii unor oameni care mai și muncesc.Adica ala nu fura din buzunarul statului german.Sunt mai multe de zis dar ma limitez doar la atât.

  10. #10
    Insane
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    5189

    si pedepse?

  11. #11

    Marius Gabriel da, sunt constient de ce zici tu! O intrebare am in schimb: tu esti constient ca de pe urma faptului ca daca Germania, pe ea am luat-o de exemplu, are „colonii”, cetateanul ala german cinstit asa cum zici tu, are si el de castigat??? Si sa iti mai spun un secret: cetateanul ala german nu e asa cinstit cum crezi tu, ci i s-a spalat creierul cu cateva zeci de ani inainte de a incepe sa ni se spele noua ….

  12. #12

    Cat timp nu au furat din România nu mă interesează ..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.