Dolj: Percheziții pentru fraude pe internet cu un prejudiciu de 4 milioane...

Dolj: Percheziții pentru fraude pe internet cu un prejudiciu de 4 milioane euro

14.075
13
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

64 de percheziții domiciliare au avut loc, în această dimineață, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi efectuat licitații frauduloase, pe site-uri de vânzări de bunuri. 74 de persoane vor fi conduse la audieri. Perchezițiile au fost desfășurate în 9 județe și în municipiul București: 26 în județul Vâlcea, 15 în județul Cluj, 14 în municipiul București, 2 în județul Buzău, 2 în județul Bihor și câte una în județele Hunedoara, Dâmbovița, Botoșani, Neamț și Dolj.

 

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii aprilie 2015, pe raza municipiului București, s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii de infracțiuni de fraudă informatică, fals informatic și spălare de bani. Până în prezent, ar fi fost racolate persoane care ar fi deschis conturi în străinătate (aproximativ 230) și în România (aproximativ 120), la grupul infracțional aderând mai mulți membri, pentru a induce în eroare victimele prin intermediul comunicărilor on-line.

 

Grupul infracțional este structurat pe 3 paliere. Astfel, coordonatorul rețelei și alți membri ar fi racolat persoane, cetățeni români și străini, dispuse să deschidă conturi bancare. Alți membri ar fi lansat oferte de bunuri fictive, pe diferite site-uri de profil din Europa, ar fi creat adrese de e-mail, introducând date informatice necorespunzătoare cu realitatea, ar fi creat pagini false de internet, pe care ar fi copiat pagini aparținând unor companii cunoscute de tranzacții on-line și ar fi corespondat cu victimele, prin intermediul poștei electronice, pentru transferarea sumelor de bani pentru presupusele bunuri achiziționate. De asemenea, ceilalți membri ar fi deschis conturi bancare în România și în străinătate, pe care le-ar fi pus la dispoziție grupării, în schimbul unor sume de bani.

 

Coordonatorul grupului infracțional, un bărbat, de 28 de ani, și-ar fi însușit 30-35% din fiecare tranzacție, diferența fiind primită de autorul fraudei. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 4.000.000 de euro. Polițiștii vor pune în executare 74 de mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. — B.T. Vâlcea, pentru audieri.

 

La acțiune au participat peste 260 de polițiștii din cadrul BCCO și I.G.P.R. și de la structurile de combaterea a criminalității organizate din Vâlcea, Pitești, Cluj, Craiova, Iași, Ploiești, Neamț, Hunedoara, Dâmbovița, Buzău, Botoșani, Vrancea, Olt și Vaslui, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. — B.T. Vâlcea, un procuror, trei polițiști germani și reprezentantul român la Europol, precum și jandarmi. Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale.

 

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, fals informatic și spălare de bani.



13 COMENTARII

  1. #1

    Reducere de Black friday la mafioti ) 100%

  2. #2

    Sau infipt calumea in ei…

  3. #3
  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4889

    Oho,ce mai prejudiciu…

  5. #5
  6. #6

    Degeaba, paguba e făcută….câțiva ani și au rămas cu banii. Tu dacă faci un credit pentru apartament, plătești la el 30 de ani…ei nu.

  7. #7

    La fel ca oricare dintre cei cunoscuti ca ” persoane publice” gen verii Becali , Copos,etc etc…au facut 2-3 ani au scris 7 carti…si sunt liberi si curati…banii in conturi si La Revedereeeeee….Ne doare la bascăăăă….

  8. #8

    Stefanita e cu calculatoarele

  9. #9
  10. #10
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-02-2011
    Mesaje
    23

    Căutați la palatul parlamentului….cred ca o sa dați lovitura…acolo sunt Adevărații hoți…succesuri

  11. #11
  12. #12
  13. #13

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.