Elevul jihadist rămâne în arest

Elevul jihadist rămâne în arest

7.206
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

L.C.B., este acuzat de procurorii DIICOT că pregătea comiterea unui atac terorist. Tânărul a fost arestat pentru 30 de zile, însă a contestat decizia la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, magistrații i-au respins cererea.

Elevul Jihadist a fost reținut pe 8 decembrie, ulterior magistrații au dispus arestul preventiv. În urmă cu un an L.C.B., a fost „săltat”  tot de DIICOT pentru acte de terorism. Tânărul, convertit la Islam, ce luase numele Omar,  este acuzat de promovarea în mod sistematic, în mediul virtual, prin intermediul reţelelor sociale, a unor mesaje de susţinere a unor organizaţii teroriste,  respectiv de ameninţare cu folosirea unor mijloace de natură să pună în pericol viaţa și integritatea unor persoane. De la locuința lui au fost ridicate dispozitive informatice, telefoane şi înscrisuri.

Anchetatorii susțin că acesta a încălcat în mod repetat controlul judiciar care îi interzicea să acceseze internetul. Mai mult acesta a încercat să ia legătura cu mai mulți lideri ai grupării radicale Stat Islamic pentru a pregăti un atentat. „Pe întreaga perioadă a controlului judiciar inculpatul a încălcat în mod sistematic obligația instituită în sarcina sa, inclusiv după data de 24.09.2016 când a devenit major, continuând să acceseze site-uri de propagandă și instruire a viitorilor combatanți, aparținând organizației teroriste Daesh/Stat Islamic, și încercând să intre în contact cu lideri ori reprezentanți ai respectivei organizații teroriste în satisfacerea dorinței manifeste de a obține sprijin logistic și financiar pentru săvârșirea unui act de terorism. În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015 și până în prezent, inculpatul L.C.B. a participat la activitățile de instruire și pregătire desfășurate on-line de organizația teroristă Daesh/Stat Islamic pe site-uri de profil ce cuprind atât elemente ale procesului de însușire de către individ a cunoștințelor privitoare la materialele necesare, modul de asamblare și funcționare, efectele și măsurile de siguranță necesare a fi avute în vedere cu ocazia manipulării și utilizării diferitelor categorii de mijloace distructive, arme de foc, materii și dispozitive explozive standardizate sau improvizate, muniții, etc, cât și componente ale procesului de pervertire a afectivității individului prin asimilare vizuală, conștientizare și asumare personală a consecințelor pe care utilizarea în public a unor astfel de mijloace le poate produce în mod efectiv asupra persoanelor, ca parte a procesului de pregătire psihologică a viitorilor combatanți pentru săvârșirea unor acte de terorism“, se arată în comunicatul emis de DIICOT.

 

Nici în arest nu a renunțat la Islam, colegul său de celulă, un cămătar, a cerut mutarea într-o altă celulă deoarece L.C.B. a încercat să îl convertească la Islam. Se roagă de două ori pe noapte cu voce tare și vorbește tot timpul de metode de suprimare a dușmanilor islamului, a reclamat cămătarul.

 

 

 



2 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     09-03-2007
    Locatie
     Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment.
    Mesaje
    200

    Numai la saracul camatar ma gandesc ce viata grea a avut cu partenerul de celula

    Eu sunt cel ce sunt.
  2. #2
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6347
    Citat Mesaj initiat de free-hugs
    Numai la saracul camatar ma gandesc ce viata grea a avut cu partenerul de celula

    Ia da-l in ***** si pe camatarul ala jegos, infractor, traficant de carne vie, criminal de destine. Eu pe astia de fac trafic de carne vie sau droguri chimicale i-as executa.

    V.M.P.T.I.S.I.2017 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.