Bijuterii de 5000 de lei furate de sub nasul proprietarei

Bijuterii de 5000 de lei furate de sub nasul proprietarei

7.265
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O femeie din Filiași a rămas fără bijuterii după ce a fost păcălită de trei țigănci. Planul hoațelor a fost bine pus la punct și în câteva minute și-au luat prada și au fugit. Mai precis, ieri dimineață i-au bătut în poartă victimei și au întrebat-o dacă are vin de vânzare. Bucuroasă ca face un ban, femeia le-a băgat în curte ca să meargă în beci să testeze licoarea. În timp ce două dintre femeile de etnie romă o țineau de vorbă a treia a cotrobăit prin casă și a furat aproape 25 de grame de bijuterii de aur pe care proprietara casei le avea într-o cutie. Când s-au văzut cu prada, hoațele i-au spus că nu le place vinul, s-au urcat într-o mașină și duse au fost.

 

Femeia și-a dat seama repede că este ceva în neregulă și a căutat caseta cu bijuterii pe care a găsit-o goală. A sunat la 112 și la scurt timp poliția a dat de urma hoațelor. „Imediat polițiștii au diseminat informațiile oferite de victimă, iar la scurt timp polițiștii din localitatea Scăești au identificat un autoturism care corespundea descrierii. Polițiștii au procedat la oprirea vehicului, iar în interior au fost identificate trei femei cu vârste cuprinse între 26 și 49 de ani, toate din municipiul Craiova. Prejudiciul estimat la 5000 lei a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate, în cauză polițiștii întocmind dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat”,  a declarat Amelia Barbu, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

 

Nu este pentru prima dacă când doljeni le cad pradă hoților care le distrag atenția. De cele mai multe ori victime sunt persoane în vârstă. În general hoții fură bani, însă au fost și cazuri în care au luat bijuterii sau telefoane. Poveștile sunt diferite, în mediul rural se dau drept cumpărători de vin, țuică sau produse alimentare.

 

La oraș au fost identificate două metode:

-metoda “DETERGENTUL” : falși vânzători care bat la ușa victimelor și produse de curățenie gratuite sau la prețuri promoționale

-metoda “DERATIZARE” : sub motivul că sunt angajații unor firme care oferă servicii de deratizare primesc accesul în locuință.

 

Cum acționează după ce pătrund în locuință:

Distrag atenția victimelor, le trimit în altă cameră pentru a aduce un anumit lucru, timp în care caută bani sau bunuri de valoare. Unii infractori lucrează în echipă: în timp ce primul distrage atenția victimei (de exemplu, stau în bucătărie cu uşa închisă), cel de-al doilea pătrunde în apartament şi caută în celelalte camere.

 

Polițiștii vă recomandă:

  • Evitați să permiteți accesul în locuință a persoanelor pe care nu le cunoașteți;
  • Dacă sunteţi singuri acasă, nu permiteţi accesul acestor persoane în locuinţă şi cereţi-le să revină la o altă oră când este şi altcineva acasă.
  • Când cineva se prezintă cu o calitate oficială, cereți-i să vă prezinte o legitimație;
  • Analizați puțin logica poveștii ce vă e livrată și puneți întrebări dacă aveți neclarități;
  • Dacă vi se pare pe parcurs că ceva nu este în ordine sau că cel în cauză încearcă să vă distragă atenția, cereți-i politicos să iasă din casă/curte și anunțați poliția;
  • În situaţia în care aţi fost înşelaţi, anunţaţi de îndată poliţia şi încercaţi să oferiţi cât mai multe semnalmente.

Fotografie simbol



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    186

    Ar trbuii POLITIA RECOMANDA: 1 Nu bagati tigani jegosi in casa,pe langa paduchi si miros neplacut va alegeti si cu pagube materiale!
    si 2 Nu mai fiti asa creduli ce mama naiba,e atat de veche metoda asta ca si metoda „accidentul”!
    Dar tot se gasesc „destepti sa creada”! Vai Doamne!! Bine ca au fost prinse animalele! Acum sa vedem daca sunt si pedepsite..ca parca le vad iar la stiri peste cateva luni!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.