Tribunalul București a hotărât ca unele informațiile din cadrul POSDRU să fie...

Tribunalul București a hotărât ca unele informațiile din cadrul POSDRU să fie la îndemâna cetățenilor

430
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ionuț Stroe, deputatul PNL Dolj, acuză modul de gestionare a fondurilor europene alocate prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) și problema transparenței din cadrul instituției respective.

Se pare că mai multe persoane au acționat în instanță din cauza faptului că nu reușeau să aibă acces la  anumite informații de interes public, din cadrul programului.

„Am atras atenţia în câteva rânduri asupra disfuncţionalităţii programului POSDRU. Vă supun atenţiei o hotărâre a Tribunalului Bucureşti, pronunţată acum o săptămână, prin care Autoritatea de Management a POSDRU este obligată să dea răspuns cererilor pe care le primeşte, conform Legii 544/2001 a liberului acces la informaţii de interes public”, a declarat Ionuț Stroe.

Procesul a fost intentat de Institutul pentru Politici Publice, deoarece POSDRU nu a oferit informații despre proiectele finanţate. Data semnării contractelor și data finalizării proiectelor, dar și copiile contractelor de finanțare sunt noțiuni de interes public. „Aceste informaţii vizează proiecte desfăşurate cu bani publici şi orice operaţiune legată de modul de cheltuire a acestora trebuie să se caracterizeze prin transparenţă”,  afirmă deputatul PNL, Ionuț Stroe.

Diana Zamfir



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.