Peste trei ani vom extrage gaze din Marea Neagră!

Peste trei ani vom extrage gaze din Marea Neagră!

543
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Președintele Băsescu a declarat astăzi că, după estimările sale, în 2015 este foarte posibil să începem exploatarea zăcământului de gaze din mare, devenind astfel independenți energetic. 

După vizitarea navei de foraj marin Deepwater Champion a companiei ExxonMobil, Traian Băsescu a anunțat în peste 3-5 ani țara noastră poate deveni o sursă de gaze pentru Europa. Această afirmație vine în urma descoperirii unui zăcământ de gaze de aproximativ 100 miliarde de metri cubi în perimetrul Neptun. “S-a descoperit un zăcământ în perimetrul Neptun, de circa o sută de miliarde de metri cubi şi perspective similare sunt pentru alte câteva depozite care vor fi prospectate în perioada următoare. România are un consum anual aproximativ de 14 miliarde de metri cubi, între 14,2 şi 14,8 cât se estimează pentru 2012. În 2011, România a consumat 14,2 miliarde metri cubi gaze, 11,4 miliarde producţie internă şi import 3 miliarde. Faceţi socoteala câţi ani ne-ar ajunge depozitul găsit pentru a nu mai importa gazeRomânia are perspectiva independenţei energetice totale. Dacă şi celelate patru-cinci zăcăminte din perimetrul Neptun care vor fi prospectate, vor indica o cantitate similară, România poate fi o sursă de gaze nu doar pentru ea, ci şi pentru alte ţări din Europa”, a declarat pentru Mediafax președintele Băsescu.


 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.