Probioticele acidophilus refac flora intestinala si imbunatatesc digestia (p)

Probioticele acidophilus refac flora intestinala si imbunatatesc digestia (p)

3.846
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ce este Acidophilus ?

Acidophilus, cunoscut, de asemenea, sub numele de lactobacillus acidophilus, este una dintre bacteriile prietenoase şi bune care traiesc în intestine. Aceaste bacterii sunt cunoscute ca „probiotice”. Acidophilus ajuta la mentinerea echilibrului florei intestinale şi vaginale şi este cunoscut a fi un antibiotic natural, eficient in combaterea organismelor dăunătoare. Susţine, de asemenea, sistemul imunitar şi elimină efectele cancerigene. Acidophilus este recomandat pentru persoanele cu tulburari digestive, infectii vaginale, colesterol ridicat, şi cei care suferă de intoleranţă la lactoză.

Ce alimente conţin acidophilus ?
Acidophilus se gaseste in iaurt. Cele mai multe iaurturi nu conţin bacterii prietenoase, deoarece sunt pasteurizate, iar procesul de încălzire le ucide. Cea mai buna sursa este iaurtul pe care se specifica conţinutul de culturi „vii” si „active”. Suplimentele sunt un mod foarte eficient de a obţine o cantitate suficienta de această bacterie buna, pentru ca efectele benefice să aibă loc.

Cine are nevoie de extra acidophilus ?

Acidophilus poate fi adăugat in regimul nostru pentru că ne protejează sănătatea, în general, prin eliminarea bacteriilor dăunătoare şi consolidarea sistemului imunitar. Este extrem de benefic pentru persoanele cu orice sindrom de colon. De asemenea, este recomandat ca acidophilus sa fie luat în timpul tratamentelor cu antibiotice, deoarece bacteriile bune sunt ucise împreună cu cele rele.

Acidophilus poate fi luat pentru:

– controlul diareei
– controlul gazelor
– ajuta la controlul şi tratarea infecţiilor vaginale si ale tractului urinar
– controlul halitozei (respiratie urat mirositoare)
– scade colesterolul

Tulburările gastro-intestinale

Sindromul de colon iritabil este o tulburare functionala a intestinului gros, care poate provoca balonare, crampe, dureri abdominale, diaree, constipaţie, şi mişcări dureroase ale intestinului. Această condiţie este, de asemenea, cunoscuta sub numele de colon spastic. Acidophilus poate aduce o ameliorare in cazul acestei afectiuni.

Diareea calatorului este uneori suferita de persoanele care consuma alimente sau apă contaminată în alte regiuni. Unele dovezi arată că utilizarea regulată a acidophilus şi alte probiotice poate preveni această condiţie.

Alte utilizări

Acidophilus poate fi, eventual, de ajutor în tratamentul de afte, blistere febră, urticarie, acnee la adolescenţi. Utilizarea acestei bacterii a fost, de asemenea sugerata ca o metoda de prevenire a cancerului de colon.

Care sunt riscurile daca consumam prea mult acidophilus ?
Există într-adevăr probleme asociate cu acidophilus, în afară de cazurile rare de gaze în exces şi balonare în primele câteva zile. Persoanele cu un sistem imunitar slab, cum ar fi persoanele care iau steroizi, care au SIDA, sau au avut un transplant de organ, nu ar trebui să ia acidophilus, cu excepţia cazului în care ii este recomandat de un medic.

Mai multe detalii si posibilitate comanda: Acidophilus



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.