Nedelea şi Mateiana: veşnicia s-a născut la PSD!

Nedelea şi Mateiana: veşnicia s-a născut la PSD!

375
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Nici una, nici două, în cadrul unei conferinţe de presă, organizate de Darius Vâlcov (şeful PDL Olt), doi primari liberali, respectiv cel de la Scorniceşti şi cel de la Potcoava, i-au declarat ex-ministrului Baconschi, fără să clipească: „Vom candida la primăriile localităţilor noastre, din partea PDL!”. Trebuie să fii un politician de mâna a treia, precum este Baconschi, ca să crezi în promisiunile celor doi primari. Unşi cu toate alifiile şi căliţi în atâtea războaie electorale, Constantin Nedelea şi Florin Mateiana (căci despre ei este vorba) sunt prea deştepţi, aşa încât l-au fraierit pe Baconschi, şi prea oportunişti (în sensul de a nu rata nicio oportunitate), ca să nu candideze pe listele PSD, la viitoarele alegeri.
Ştie şi Vâlcov această şmecherie, fiindcă – nu-i aşa? – el are un IQ mult mai ridicat decât cel al lui Baconschi. Şi mai ştie şi ceva în plus primarul nostru: faptul că PDL e pe cale de dispariţie precum Floarea de Colţ, numită cândva şi Floarea Reginei! Vâlcov, o ştim cu toţii, e un preşedinte-jucător. În stare să creeze teme false, chiar şi în prezenţa unui lider central, capabil să dea impresia că-şi recunoaşte uneori slăbiciunile, iar apoi să renască, din cenuşă, ca pasărea Phöenix. Dar oricât de subversiv şi de imprevizibil ar fi, el nu se poate îmbăta cu apa chioară pe care primarii liberali în cauză i-au servit-o lui Baconschi, în pahare de cristal… El ştie, punctual, că Scorniceştiul şi Potcoava vor aparţine PSD, iar primari vor fi Nedelea şi Mateiana, din partea social-democraţilor lui Stănescu.

Vă propunem un experiment, stimaţi cititori. Să presupunem că, în sala Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, se află liderii judeţeni – Stănescu, Vâlcov şi Ciugulea. Dacă fiecare şef de partid dintre cei nominalizaţi va pune, pe rând, următorul gen de întrebare: „- Este vreun primar pesedist în sală?”, „- Există vreun primar pedelist aici?”, „- Se află vreun primar liberal între cei prezenţi?”, cu siguranţă, cei doi „eroi” liberali se vor ridica în două picioare, după fiecare întrebare, spunând DA, cu majuscule. Fiindcă, dumnealor, domnii primari, au fost în toate ipostazele. Din oportunism, din nevoia imperativă de a face ceva pentru comunităţile care i-au pus în frunte şi, mai ales, forţaţi de anumite împrejurări: acelea de a se face luntre şi punte, în faţa tuturor celor care sunt, prin rotaţie, la butoane.

Primari ca ei sunt peste tot în ţara asta, aflaţi mereu în aşteptarea unei mâini politice, care să-i aline financiar, pentru a-şi onora şi ei o parte din promisiunile electorale. La scara istoriei, ei vor rămâne, însă, nişte primari destoinici şi onorabili, chit că îşi schimbă partidele de la o legislaţie la alta. Cu siguranţă, primarii noştri vor deconta şi ei cândva omenirii birul lipsei lor de caracter. Pe moment, însă, nu se poate vorbi despre caracter, doctrină şi ideologie, într-o ţară în care democraţia este ignorată, iar libertatea şi viaţa omului dispreţuite. Aşadar, Nedelea şi Mateiana vor fredona în cor: „Veşnicia s-a născut la PSD!”. „Şi a murit la PDL!” – spunem noi.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.