29 de absolvenţi de Teologie au susţinut un examen de capacitate preoţească

29 de absolvenţi de Teologie au susţinut un examen de capacitate preoţească

444
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Examenul de capacitate preoţească a început astăzi la sediul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, pentru 29 de absolvenţi ai Teologiei, aflaţi în Mitropolia Olteniei, urmând ca mâine să se finalizeze.

 

Participanții vin din patru eparhii: Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Râmnicului, Episcopia Severinului şi Strehaiei, Episcopia Slatinei şi Romanaţilor.

„Examenul a început astăzi, la ora 09.00, printr-o evaluare scrisă a tuturor candidaţilor la Teologie Dogmatică, Misiologie şi Administraţie Parohială. În partea a doua a zilei, de la ora 15:00, candidaţii din Arhiepiscopia Râmnicului, Episcopia Severinului şi Strehaiei şi Episcopia Slatinei şi Romanaţilor au susţinut  proba orală la Teologie liturgică, Omiletică, Catehetică şi Muzică bisericească iar marţi, 13 martie, candidaţii din Arhiepiscopia Craiovei vor participa la evaluarea orală”, a declarat părintele Gheorghe Zamfir, consilier administrativ în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.

În urma examenului, candidații pot să solicite o parohie în cadrul eparhiilor din care fac parte, pentru un an de zile.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.