Olimpică prinsă la copiat de camerele de supraveghere

Olimpică prinsă la copiat de camerele de supraveghere

472
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Marinela Denisa Popa, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş, a fost prinsă în timp ce încerca să copieze la Olimpiada de Matematică, faza judeţeană, desfăşurată duminică la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina. Ea a fost văzută pe camerele de supraveghere în timp ce încerca să vadă pe telefonul mobil care sunt rezolvările unuia dintre subiecte.

 

„A fost prinsă cu un telefon mobil şi primise un mesaj legat de unul dintre subiecte şi din motivul acesta a fost eliminată. N-a predat telefonul în momentul în care i s-a spus de către profesorul supraveghetor. Este elevă în clasa a XII-a la Liceul Petre Pandrea din Balş”, a explicat Aurelia Stanciu, inspector de matematică în cadrul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Olt.

Eleva a fos eliminată din concurs, iar lucrarea i-a fost anulată.

 

„Pedeapsa este că a fost eliminată din concurs. Noi i-am ridicat lucrarea şi am sigilat-o”, a adăugat Aurelia Stanciu.

Potrivit celorlalţi participanţi la olimpiadă, Marinela Popa a fost surprinsă copiind abia după două ore de la începerea examenului.

 

„După două ore de la începerea concursului, membrii comisiei au venit în sală şi i-au cerut unei eleve telefonul. Au descoperit că avea salvate rezolvările subiectelor, i-au anulat lucrarea şi au eliminat-o din concurs. După care au zis că merg să dea declaraţii la poliţie”, a declarat un alt participant la olimpiadă.

Rezultatele finale, marţi

Aurelia Stanciu a precizat că lucrările au fost corectate, după încheierea examenului de duminică. Olimpicii au putut să depună contestaţii, luni, iar marţi vor fi afişate rezultatele finale.

 

„Lucrările sunt corectate, dar avem doar rezultate parţiale pentru că astăzi se vor depune contestaţiile. Marţi vom şti cine merge la faza naţională”, a precizat inspectorul.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.