Universitatea din Craiova, gata să-şi prezinte oferta educaţională

Universitatea din Craiova, gata să-şi prezinte oferta educaţională

471
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În perioada 14 martie  –  4 aprilie a.c., Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională, va derula cea de – a VI -a ediţie a proiectului „Caravana Învăţământului Oltean”, prin care va promova oferta educaţională pe în liceele din Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi. În acest an sunt pregătite multe noutăţi pentru elevi.

 

La admiterea din această vară, candidaţii vor intra pe noua organizare a Universităţii din Craiova, rezultată după comasare. Oferta cuprinde 11 facultăţi în loc de 16.

Noutăţile educaţionale sunt Facultatea de Ştiinţe Exacte, care are în ofertă şi domeniile de studiu Facultatea de Matematică şi Informatică, Fizică şi Chimie.

Facultatea de Agricultură şi Horticultură rezultată prin comasarea facultăţilor Agricultură şi Horticultură.

Facultatea de Teologie, Istorie şi Ştiinţe ale Educaţiei rezultată prin includerea în cadrul Facultăţii de Teologie a următoarelor specializări: Ştiinţe ale Educaţiei, Istorie şi Relaţii Internaţionale şi Studii Europene care se aflau sub egida Facultăţii de Litere şi a Facultăţii de Ştiinţe Sociale.

Facultatea de Inginerie Electrică în care s-au contopit Facultatea de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială şi Facultatea de Electrotehnică. Schimbări sunt şi la structura de la Drobeta Turnu- Severin. Facultatea  de Mecanică s-a unit cu Facultatea de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice Dr. Tr.- Severin, iar facultatea nou înfiinţată şi-a păstrat  aceeaşi denumire: Facultatea  de Mecanică.

Tot din acest an  domeniul de studii Asistenţă Socială, ce se afla în componenţa Facultăţii de Teologie a trecut la Facultatea de Ştiinţe Sociale.

Toate aceste informaţii vor fi precizate elevilor din ultimul an de liceu, care vor primi şi materiale informative. Vor fi vizitate 110 licee. Campania de informare începe de astăzi în liceele din oraşul Slatina, din judeţul Olt.

Elevii vor primi Ghidul Candidatului  şi  CD-urilor conţinând prezentarea Universităţii din Craiova şi a ofertei educaţionale.

Caravana se va finaliza cu evenimentul „Zilele porţilor deschise”, unde se va prezenta oferta educaţională actualizată (cifra de şcolarizare pentru admiterea 2012-2013), eveniment în cadrul căruia vor avea loc şi simulările Student pentru o zi!

Anca Vespas



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.