Marian-Jean Marinescu: „Discriminare dublată de refuz pentru aderare”

Marian-Jean Marinescu: „Discriminare dublată de refuz pentru aderare”

635
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
În cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg s-a votat rezoluţia, joi, care condamnă deschiderea website-ului olandez care centralizează plângeri împotriva cetăţenilor din Europa centrală şi de est.

 Vicepreşedintele grupului PPE, Marian-Jean Marinescu, iniţiatorul demersului, a declarat: „Prin votul de astăzi, Parlamentul European a luat o atitudine fermă condamnând iniţiativa Partidului pentru Libertate (PVV) din Olanda. Din păcate, până în prezent, reacţiile Comisiei şi Consiliului au fost slabe. Prin rezoluţia votată astăzi cerem o distanţare clară a Guvernului olandez. Nu putem tolera asemenea iniţiative îndreptate împotriva valorilor europene”.

Europarlamentarul democrat-liberal remarcă susţinerea puternică a rezoluţiei de către şase dintre cele opt grupuri din Parlamentul European. Referindu-se la motivele aferente deciziei Olandei de a se împotrivi aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen şi consencinţele acesteia, liderul europarlamentarilor români (PDL şi UDMR), Theodor Stolojan, a declarat: „Aş vrea să îmi exprim dezamăgirea pentru că şi după acest Consiliu European România şi Bulgaria au rămas în afara zonei Schengen deşi au îndeplinit toate condiţiile cerute de acest acord pentru a fi acceptate în zona Schengen. Există un singur stat membru care se opune intrării României şi Bulgariei în zona Schengen. În acest stat, un partid mic a avut iniţiativa creării unui website care reprezintă o insultă la adresa valorilor europene şi la adresa liberei circulaţii a persoanelor în Uniunea Europeană. Demersul este discriminatoriu şi creeaza un precedent grav în ceea ce priveşte drepturile şi libertăţile cetăţenilor europeni”.

Sursa: lupamea.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     16-03-2012
    Locatie
     www.1stpage.ro
    Mesaje
    3

    Nu vindem nimic, Nu facem reclama la nimic,
    Viziteaza http://www.1stpage.ro si decopera Un Nou Mod De a Explora Internetul.

    Multumim !

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.