Cine doreşte să se lase de băut, o face gratis!

Cine doreşte să se lase de băut, o face gratis!

361
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Dintr-un comunicat de presă al Centrului de Prevenire şi Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj aflăm că echipa de asistenţă a CPECA Dolj acordă gratuit servicii medicale consumatorilor dependenţi de alcool care doresc să renunţe la acest viciu. „În categoria beneficiarilor se încadrează persoanele cu vârsta peste 18 ani, cu o stare de sănătate relativ bună, care se va stabili în urma unor analize de laborator. Tot ce au de făcut cei care doresc să renunţe la consumul de alcool este să contacteze personalul CPECA Dolj la numărul de telefon 0251-415.460 sau să se prezinte direct la sediul nostru, pe str. Amaradia nr. 93-95, la etajul 1, de luni până vineri între orele 08.00-16.00,  în vederea unei prime evaluări de specialitate, în scopul includerii într-un astfel de program gratuit de tratament. Obiectivul general îl constituie asigurarea accesului consumatorilor la serviciile de reducere a riscurilor, prin promovarea şi dezvoltarea programelor şi politicilor adecvate şi necesare în sistemul de asistenţă şi în afara acestuia, conform Planului de acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Antidrog în perioada 2010-2012”, se precizează în comunicat.

Conform CPECA Dolj, în România sunt aproximativ două milioane de persoane care consumă alcool în exces. Organizaţia Mondială a Sănătăţii apreciază într-un studiu că, pe lângă o persoană care consumă alcool în exces, cel puţin alte 7 persoane au de suferit (membrii familiei, rude, prieteni, colegi de muncă sau de şcoală, oameni de pe stradă, uneori chiar şi cei care sunt implicaţi în acordarea de tratament sau sprijin social acestora – cadre sanitare, poliţişti etc.). Alcoolismul este o boală cronică indusă de consumul repetat de alcool, care generează leziuni ireversibile ale sistemului nervos central, ficatului sau pancreasului.

 

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.