A NOUA EDIŢIE A CONCURSULUI INTERJUDEŢEAN DE MATEMATICĂ „SFERA”

A NOUA EDIŢIE A CONCURSULUI INTERJUDEŢEAN DE MATEMATICĂ „SFERA”

1.025
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

A NOUA EDIŢIE A CONCURSULUI INTERJUDEŢEAN DE MATEMATICĂ „SFERA”

Municipiul Băileşti găzduieşte sâmbătă 24 martie 2012 la sediul Liceului „Mihai Viteazul” Concursul Interjudeţean de Matematică „Sfera” – ediția a IX-a. Activitatea care se va derula de-a lungul întregii zile, va începe la ora 9,00 la Centrul de Documentare și Informare situat în incinta Liceului „Mihai Viteazul” şi se va încheia în aceeaşi locaţie cu Festivitatea de premiere programată pentru ora 17,00.

Concursul, la care s-au înscris 278 de elevi din clasele III-X din 5 judeţe precum și elevi din localitatea Vidin, Bulgaria,  va începe la sediul liceului la ora 10,00. În paralel se vor desfăşura lucrările Sesiunii de comunicări ştiinţifice „Matematica modernă între clasic şi actual” la care vor prezenta comunicări şi referate 74 cadre didactice – învăţători şi profesori.

Evenimentul este organizat de Liceul „Mihai Viteazul” în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România și Casa Corpului Didactic Dolj. Sesiunea de comunicări ştiinţifice îşi va începe lucrările la ora 10,00 sub coordonarea inspectorilor de specialitate ai ISJ Dolj şi a metodiştilor CCD Dolj. Concursul, sprijinit de către Primăria Municipiului Băileşti, se bucură de înaltul gir al Facultăţii de Matematică-Informatică din Craiova – reprezentată de domnul profesor universitar doctor George Vraciu, în calitate de Preşedinte al concursului – și al Societății de Științe Matematice din România, instituție reprezentată de domnul profesor Alexandru Popescu Zorica și domnul conferențiar universitar doctor Andrei Vernescu. Atât subiectele cât şi jurizarea sunt asigurate de organizatori printr-o colaborare deja consacrată cu cadre didactice de prestigiu de la şcoli de referinţă în activitatea de performanţă matematică din judeţ şi din ţară. Ca şi la ediţiile anterioare, organizatorii au pregătit diplome şi premii în bani laureaţilor.

Reprezentanții instituțiilor respective, vor fi oaspeții de onoare ai acestei manifestări.

Atât valoarea concurenţilor cât şi calitatea conţinutului metodico-ştiinţific al materialelor cresc de la an la an – fapt evidenţiat şi de aprecierile reflectate în recenziile apărute până acum, inclusiv în Gazeta Matematica seria A și în mass-media locală. Ne aşteptăm ca şi ediţia din acest an să marcheze un plus calitativ.

Festivitatea de premiere va începe cu o scurtă conferinţă de presă în care se va prezenta bilanţul manifestării.

Persoană de contact: prof. Gabriel TICA,  tel. 0748226249



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.