“Hai pe Net!” la Biblioteca Judeţeană

“Hai pe Net!” la Biblioteca Judeţeană

440
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” şi-a propus să se alăture în acest an campaniei „Hai pe Net!”, astfel încât, în perioada 27 – 30 martie, sunt aşteptaţi la sediul bibliotecii toţi cei care doresc să acceseze asistaţi serviciile de internet. Ne adresăm în special persoanelor vârstnice care doresc să comunice cu familia sau rudele aflate în străinătate sau care vor să obţină diferite informaţii, dar şi tinerilor care au nevoie de informaţii privind modul de a aplica online pentru un loc de muncă. De asemenea ne propunem iniţierea celor interesaţi în utilizarea serviciilor de internet, asistenţă în crearea unui CV pentru aplicaţiile online, asistenţă în crearea de conturi pentru utilizarea poştei electronice, asistenţă în crearea de conturi pentru folosirea reţelelor sociale.
Programul Hai pe net! se va desfăşura în cadrul instituţiei noastre în Sala „Marin Sorescu” – Mediateca şi American Corner, în perioada 27 – 30 martie în intervalul orar: 09:00 – 15:00.
Pentru al doilea an consecutiv, campania se desfășoară sub patronajul Comisarului European Neelie Kroes, Vice Preşedinte al Comisiei Europene şi responsabil pentru Agenda Digitală, care a dat clicul de start al campaniei de anul acesta pe data de 8 martie la Bruxelles.
Campania susținută de Comisia Europeană, își propune să mobilizeze 5000 de telecentre din cel puțin 50 de țări din Europa, Asia, Africa și să aducă online cel puțin 200.000 de persoane. Anul acesta, rețelele de telecentre implicate vor folosi instrumente noi de învățare, care vor sprijini temele de învățare inter-generațională, de angajabilitate în rândul tinerilor, îmbătrânire activă, participare civică, implicare socială și rolul femeilor în domeniul noilor tehnologii.
În anul 2011, la campania Hai pe Net au participat peste 500 telecentre și 1000 de școli din 31 de judeţe ale țării, atrăgând 16961 de participanți, 30% dintre aceștia fiind pentru prima dată online.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.