Masterplanul pentru apă, supravegheat de CJ Dolj

Masterplanul pentru apă, supravegheat de CJ Dolj

421
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a convocat, joi, în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) o întâlnire pentru o analiză a stadiului de implementare a proiectului ”Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj”, în valoare de 185.845.248 Euro.

 

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a dorit să ştie care este stadiul implementării acestui proiect în localităţile care au fost prinse în proiectul tehnic. „Consider că a fost o întâlnire utilă care de altfel ne-a permis să luăm pulsul fiecărei localități beneficiare a acestui proiect în parte. Am discutat cu fiecare primar sau, în cazul în care nu a putut ajunge primarul, cu un reprezentant al autorității locale prinse în proiectul de apă. De asemenea, o astfel de întâlnire este binevenită, pentru că reușim să ne cunoaștem mai bine între noi, autorități județene, locale, companie de apă sau consultant în proiect. Apa în județul Dolj constituie o adevărată problemă. Așa cum ne-o relevă toate studiile de specialitate, în unele zone din județul Dolj apa este infestată cu nitriți și nitrați în proporție de peste 80 la sută. De aceea, mă bucur că prin acest proiect de peste 185 de milioane de euro reușim să țintim obiective importante pe care ni le propusesem să le atingem, respectiv îmbunătățirea calității vieții și sănătatea publică a doljenilor”, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean și totodată președintele ADI pe proiectul extinderii și modernizării infrastructurii de apă și apă uzată din Dolj.

Directorul general al Companiei de Apă „Oltenia”, Doru Buruiană, prezent la întâlnire, a prezentat stadiul implementării proiectului ”Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj” pentru fiecare dintre localitățile beneficiare, respectiv Craiova, Filiași, Calafat, Băilești, Dăbuleni, Bechet, Călărași, Segarcea și Poiana Mare. La întâlnirea ADI, care a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Județean Dolj, a participat președintele CJ Ion Prioteasa, directorul Direcției de Afaceri Europene, Ileana Măjină, primarii localităților Filiași, Băilești, Dăbuleni, Poiana Mare și reprezentanți ai primăriilor Calafat, Călărași, Segarcea și Bechet, directorul OI al POS Mediu, Cristinel Cioroianu, precum și reprezentanți ai consultantului pe proiect, asociația de firme Blom și Eptisa. Proiectul  –  ”Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Dolj” – este inclus în Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2013 și cuprinde investiţii pentru reabilitarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată. Cu o valoare totală de 185.845.248 Euro, inclusiv TVA, proiectul, care se situează pe locul trei în țară din punct de vedere al valorii de finanțare, se adresează unui număr de 389.697 locuitori.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.