Die Presse: Victor Ponta, admirator al lui Che Guevara, pus să schimbe...

Die Presse: Victor Ponta, admirator al lui Che Guevara, pus să schimbe România

404
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Victor Ponta, în vârstă de 39 de ani, preşedintele Partidului Social-Democrat (PSD), a fost desemnat noul premier al României, scrie cotidianul austriac Die Presse în ediţia de luni, menţinonând că tânărul politician proaspăt numit în funcţie este un admirator al lui Che Guevara.

Die Presse aminteşte în articolul publicat în ediţia de luni de interviul realizat de jurnaliştii austrieci în luna februarie a anului curent cu Victor Ponta, în prezent premier desemnat.

În februarie, când a fost întrebat de cotidianul austriac dacă dispune de experienţa necesară unui premier, dacă la vârsta de 39 de ani nu ar fi cumva prea tânăr pentru a ocupa funcţia de prim-ministru al României, Victor Ponta a răspuns că atunci când vine vorba de politică este deja un cunoscător.

’Din păcate, în politică sunt deja o vulpe bătrână’, scrie Die Presse, citându-l pe Victor Ponta.Acesta trebuie să demonstreze acum dacă are într-adevăr destulă capacitate pentru a se afirma şi destule abilităţi pentru funcţia care îl aşteaptă.

Aflat la putere de nici trei luni, guvernul Ungureanu a fost răsturnat vinerea trecută după adoptarea unei moţiuni de cenzură depuse de Uniunea Social Liberală (USL), coaliţia de opoziţie alcătuită din social-democraţi şi liberali, menţionează publicaţia amintită.

Mihai Răzvan Ungureanu i-a succedat la începutul lunii februarie lui Emil Boc, constrâns să demisioneze în urma protestelor împotriva măsurilor de austeritate adoptate de guvernul său.

În România, vremurile sunt tulburi, mai notează cotidianul austriac.

Victor Ponta, care se află la şefia PSD din 2010, urmează să desemneze membrii noului guvern, care probabil va fi format din membri ai Uniunii Social Liberale (USL).

Victor Ponta aparţine unei noi generaţii de politicieni români, concluzionează ziarul austriac. Fost procuror, Victor Ponta a intrat în politică în 1999 şi a deţinut deja două mandate în parlament. Există persoane care îl consideră un simplu lider de faţadă al alianţei opoziţiei, mai notează die Presse, adăugând că Ponta, care s-a declarat simpatizant al lui Che Guevara, este căsătorit cu europarlamentara şi colega sa de partid Daciana Sârbu şi are doi copii.MONEY.RO

Sursa: ponturidespre.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.