Ion Prioteasa prezent la Zilele Municipiului Calafat

Ion Prioteasa prezent la Zilele Municipiului Calafat

405
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi liderul organizaţiei judeţene al PSD, Ion Prioteasa, a participat, sâmbătă, la manifestările prilejuite de cea de-a XXI-a ediție a „Zilelor Municipiului Calafat”, ocazie cu care a vorbit despre importanța economică a zonei în perspectiva finalizării construcției podului de peste Dunăre, care va lega Vidinul de Calafat.
„Am venit la Calafat din respect pentru autoritățile locale și pentru oamenii din acest municipiu care sărbătoresc zilele oraşului. Nu sunt născut la Calafat, dar am copilărit aici şi de aceea mă simt foarte legat de tot ce se întâmplă aici.
De Calafat se vorbeşte de o mie de ani, atunci când într-un sat pescăresc din această zonă s-a stabilit Mihail Calafat, un meşter care se ocupa cu smolirea corăbiilor. Mai târziu, pe la 1.400, Calafatul devenise principala poartă de schimb cu Peninsula Balcanică. Iată că în zilele noastre, odată cu construcţia podului de peste Dunăre, cred că din nou Calafatul ajunge să devină principala poartă de legătură cu Peninsula Balcanică şi nu numai”, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
Cu prilejul lansării volumelor de carte – “Psalmi cu anluminură”, de Paul Aretzu, şi “Cina cea de toamnă”, de Toma Grigorie, eveniment organizat la Muzeul de Artă din Calafat, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a vorbit despre investiţiile de peste 20 de milioane de euro pe care administraţia judeţeană le-a făcut în ultimii patru ani în domeniul culturii, prin extinderea Muzeului Oltenia odată cu construirea unui imobil nou, investiție unică în ultimii 20 ani în România, precum și prin renovarea clădirilor Casei Băniei, cel mai vechi imobil civil din Craiova, a Muzeului de Artă și a Muzeului Oltenia, Secția de Istorie-Arheologie.
„În continuare ne dorim să construim un muzeu dedicat lui Constantin Brâncuşi, un muzeu cum nu mai există în toată România. Vorbim de 4-5 milioane de euro, pentru un muzeu care va fi ridicat aşa cum este construcţia de sticlă de la Luvru şi care, cu siguranţă, va fi de rezonanţă nu doar pentru Craiova şi Dolj, ci pentru întreaga Românie”, a mai afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
Şeful administraţiei judeţului Dolj, Ion Prioteasa, însoţit de consilierul local Emil Popa (PSD) a avut o scurtă întrevedere cu oficialii oraşului Vidin, din Bulgaria, cărora le-a propus organizarea unei întâlniri pentru a căuta împreună oportunităţi de a atrage fonduri europene pe proiectele de cooperare transfrontalieră.
„Cele mai multe proiecte pe care le avem sunt dezvoltate cu localitatea Vratza (Bulgaria). Este păcat să nu profităm de fondurile europene care se dau pe aceste proiecte de cooperare transfrontalieră, iar odată cu această Strategie a Dunării fondurile vor fi mai multe. După ce va trece această lună, care este una de campanie electorală în România, eu vă propun să avem o întâlnire cu câte o echipă din jurul nostru pentru a pune câteva lucruri la punct”, a spus Ion Prioteasa.
La rândul său, primarul din Vidin, Gergo Gergov, a afirmat: „Domnule preşedinte, puteţi să vă consideraţi încă de pe acum invitatul nostru. Şi noi credem că ar trebui să ne vedem cât mai curând pentru a stabili câteva lucruri comune”.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi lider al organizaţiei judeţene a PSD, Ion Prioteasa, a participat, sâmbătă, la lansarea volumelor de carte – “Psalmi cu anluminură”, de Paul Aretzu, şi “Cina cea de toamnă”, de Toma Grigorie, eveniment urmat de expoziţia de hartă veche „1877 – Pagină de Glorie în Istoria României”, realizată de Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţilor Vechi.
La evenimentul de sâmbătă, preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a fost însoţit de consilierul local Emil Popa şi de o parte a membrilor organizaţiei PSD Calafat.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.