Lucrările la Policlinica Spitalului Nr. 1 din Craiova vor începe în circa...

Lucrările la Policlinica Spitalului Nr. 1 din Craiova vor începe în circa două săptămâni

669
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Astăzi s-a demarat proiectul în valoare de 8 milioane de euro, prin care ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova va fi reabilitat, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj. Lucrările vor începe  în aproximativ două săptămâni.

foto: Remus Badea

Reabilitarea Policlinicii se va realiza atât la interior – etaj și subsol – cât și la exteriorul clădirii. „Ajunsesem într-un hal de degradare a acestui spital, care necesită reabilitare și am primit această axă a programului regional prin care am putut să facem investiția. Peste 2 milioane de euro o să-i băgăm în aparatură, în mod special, dar și în mobilier, pentru că știm că lasă de dorit ceea ce există aici de 40 de ani”, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean.

Modificări importante va suferi zona centrală a clădirii, sectorul pentru copii, zona de primire a pacienților, lifturile, 26 de săli de operație, secția de terapie intensivă, dar și sectorul de consultații pentru adulți. „Scopul nostru este să asigurăm servicii de calitate pentru clienți. Acest ambulatoriu este integrat cu spitalul, deservind la consultarea pacienților din spital, dar și la preluarea celor din afară. Pentru ambulatoriu de specialitate va fi prima dată când dotările vor fi corespunzătoare pe specialități. În acest moment, în documente, spitalul este de gradul II, dar  80% din secții se comportă ca pentru gradul I. Pentru a deveni de gradul I și în acte trebuie să asigurăm permanență pe anumite specialități”, a precizat dr. Florin Petrescu, managerul Spitalului Nr. 1.

În cazul în care lucrările nu sunt realizate la timp – 18 luni – firma constructoare va fi nevoită să plătească daune materiale, conform contractului.

Diana Zamfir



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.