Corneliu Vadim Tudor, primit cu pâine şi sare, la Slatina

Corneliu Vadim Tudor, primit cu pâine şi sare, la Slatina

354
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

„Tribunul” a fost întâmpinat aseară în faţa Centrului Cultural „Eurgen Ionescu” de membrii organizaţiei locale a PRM, cu pâine, sare şi vin. Acesta a depus o coroană de flori la statuia dramaturgului Eugen Ionescu, după care, într-una din sălile cinematografului, a depănat amintiri despre copilăria petrecută pe meleagurile oltene. Acesta a trecut în revistă candidaţii PRM la CJ Olt şi la 11 primării din judeţ.

„Am început campania electorală la Slatina”

La începutul alocuţiunii sale, europarlamentarul român a mărturisit că a început campania electorală, furând startul cu două zile.

 

„Am decis să vin în campanie electorală şi am optat pentru Slatina. Am depus o coroană de flori la monumentul ridicat de voi, slătinenii, în memoria celui pe care eu îi consider cel mai mare dramaturg al lumii după Shakespeare. Am fost al cincilea copil dintr-o familie săracă. Tata păştea vitele aici, la voi, la Cherleştii din Deal. El a terminat liceul la «Radu Greceanu», şi mi-a lăsat un profund simţ al credinţei în Dumnezeu. Vacanţele le petreceam aici, iar student fiind, realizam aici, la Slatina, studii sociologice. Datorez zonei ţărăneşti tot ce am mai bun în mine, cu o notă în plus faţă de bazinul etnografic al Olteniei. Se miră unii de ce au ieşit oltenii aşa de deştepţi. Eu m-am interesat la istorici, la profesori, şi vă spun: pentru că se hrăneau cu peşte, iar fosforul conţinut le sporea inteligenţa. Malul Oltului a fost locul care m-a inspirat pentru a scrie o piesă de teatru”, a rostit Vadim la începutul întâlnirii sale cu membrii şi simpatizanţii partidului pe care-l conduce.

„Unii îşi doresc ca PRM să ajungă la un procent de sub zero”

Deşi aflat în campanie electorală, Vadim a vorbit foarte puţin despre PRM:
„Suntem persecutaţi de mult timp, dar m-a ajutat Dumnezeu să rămân în picioare şi mişcarea pe care am creat-o există şi astăzi. Deşi suntem un partid parlamentar, unii îşi doresc ca PRM să ajungă la un procent de sub zero. Nu va ajunge aşa”.

 

Acesta şi-a amintit despre eşecul la alegerile prezidenţiale din anul 2000, înregistrat în faţa lui Ion Iliescu, dar şi despre pierderea sediului central al PRM. La finalul întâlnirii, „Tribunul” a dat citire numelor colegilor olteni care vor intra în lupta electorală, fără a le acorda prea multă atenţie.

 

Nici despre cartea sa pe care a ales să o lanseze la Slatina, şi care este editată în 12 limbi, n-a spus prea multe, doar că: „Fie e bună, fie e proastă, fie e mediocră”.

 

Însă, patru oameni de cultură din judeţ au avut grijă ca spectatorii să afle care este conţinutul cărţii, la a cărei lansare participau.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.