Festivalul-concurs de interpretare a creaţiei folclorice ”Cântecele si dansurile Amaradiei”

Festivalul-concurs de interpretare a creaţiei folclorice ”Cântecele si dansurile Amaradiei”

423
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Festivalul-concurs de interpretare a creaţiei folclorice ”Cântecele si dansurile Amaradiei” este organizat de către Grupul Şcolar “Alexandru Macedonski” Melineşti, Judeţul Dolj,pentru elevii din şcolile de pe Valea Amaradiei, judeţele Olteniei si alte zone ale ţării. Scopul sau este valorificarea creaţiei autentice din zona, a folclorului românesc şi afirmarea tinerelor talente interpretative, din rândurile tinerilor, păstrarea şi îmbogăţirea valorilor culturii populare, cunoaşterea lor în plan naţional si internaţional.
Devenit tradiţional,deja la a VIII-a ediţie, în 2012,festivalul a reunit ,de fiecare data ,un număr însemnat de elevi, cadre didactice, specialişti, părinţi, numeroşi parteneri (instituţii de cultura, asociaţii profesionale, reprezentanţi ai administraţiilor locale), într-o sărbătoare a tinereţii, a cântecului şi dansului, a întregii comunităţi. Manifestarea a prilejuit activităţi diverse precum simpozioane, dedicate valorificării creaţiei folclorice, expoziţii de arta tradiţională, în special de costume, de un mare rafinament artistic, parade ale portului popular, spectacole momente importante ale proiectului cultural « Valea Amaradiei » (2002-2012/iniţiator si coordonator: prof Aurel Roşca ).



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.