Asociatia Vasiliada – 11 ani de fapte bune

Asociatia Vasiliada – 11 ani de fapte bune

707
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,50)

Joi, 14 iunie a.c., Asociatia Vasiliada sarbatoreste implinirea a 11 ani de activitate social – filantropica in Oltenia.

 

111 imagini cu fapte bune

 

Pentru a marca acest moment aniversar, incepand cu ora 10.30, in Piata Mihai Viteazul din Craiova, va avea loc vernisajul unei expozitii de fotografie. Cu acest prilej, craiovenii vor avea posibilitatea de a vedea 111 imagini din activitatea sociala a Asociatiei Vasiliada, din cei 11 ani de actiune sociala.

La deschiderea expozitiei va fi prezent IPS Acad. Dr. Irineu – Mitropolitul Olteniei, Arhiepiscopul Craiovei si Presedintele de Onoare al Asociatiei Vasiliada, alaturi de parteneri, colaboratori si voluntari, impreuna cu care Asociatia Vasiliada a dezvoltat proiecte de succes in beneficiul oamenilor si comunitatilor din judetele Dolj si Gorj.

 

“Prietenii Vasiliadei” doneaza cartea lor de vizita

 

La implinirea celor 11 ani de activitate, Asociatia Vasiliada lanseaza campania “Prietenii Vasiliadei” prin intermediul careia isi propune sa dezvolte relatia cu membrii comunitatii, prin atragerea de noi colaboratori si voluntari pentru proiectele sale sociale.

In acest sens, vizitatorii expozitiei de fotografie vor avea posibilitatea de a dona, intr-o urna speciala, cartile lor de vizita, ca semn al disponibilitatii de a se alatura misiunii filantropice a Asociatiei Vasiliada.

 

In cepand cu 14 iunie 2012, “Prietenii Vasiliadei” sunt asteptati si pe pagina de Facebook, la adresa: http://www.facebook.com/asociatia.vasiliada

 

 

 

11 ani de fapte bune

 

Asociatia Vasiliada este unul dintre cele mai reprezentative ONG–uri caritabile din S-V Romaniei, oferind de 11 ani servicii sociale acreditate unor numeroase grupuri tinta : copii cu risc de abandon, tineri postinstitutionalizati, copii si tineri de etnie roma, tineri cu dizabilitati, persoane varstnice, persoane fara adapost, someri sau pesoane inactive pe piata muncii, detinuti sau persoane care s-au eliberat din sistemul de detentie.

In ultimul an de activitate, misiunea sociala a Asociatiei Vasiliada s-a concentrat in jurul celor 9 asezaminte sociale, care functioneaza in judetele Dolj si Gorj, in cadrul carora furnizeaza 14 servicii sociale acreditate, pentru un numar total de 1820 de beneficiari, cu ajutorul a 45 de specialisti angajati si 64 de voluntari.

 

 

Persoana de contact:

Dl. Sorin Boboc – Director de Programe Asociatia Vasiliada

E-mail: sorin.boboc@AsociatiaVasiliada.ro

Tel: 0749.40.21.42

 

 

 

Informatii generale despre Asociatia Vasiliada

 

Asociaţia Vasiliada este o organizaţie cu caracter creştin şi social, neguvernamental, democratic, nonprofit şi apolitic, înfiinţată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, avându-l ca Preşedinte de Onoare pe Înaltpreasfinţitul Părinte Acad. Dr. Irineu, Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.

Misiunea organizaţiei este oferirea de servicii sociale persoanelor, familiilor, grupurilor sociale şi comunităţilor aflate în situaţii de dificultate sau generatoare de marginalizare/excluziune socială, având la bază dragostea faţă de semeni. În realizarea misiunii sale, asociaţia se ghidează întotdeauna după următoarele valori: credinţa, dragostea, onestitatea, solidaritatea, implicarea, valorizarea, responsabilitatea şi profesionalismul.

 

Scopul asociaţiei este sprijinirea persoanelor aflate în dificultate şi asigurarea respectării drepturilor fundamentale ale omului, în special ale categoriilor sociale defavorizate.

 

Obiectivele organizației sunt:

 

•          Furnizarea de servicii sociale primare şi specializate, precum şi servicii de îngrijire social-medicală, conform prevederilor legale în vigoare.

•          Crearea şi menţinerea unor reţele de suport, la nivel comunitar, pentru persoanele sau grupurile sociale care se află în situaţii de dificultate.

•          Colaborarea şi dezvoltarea de parteneriate cu serviciile publice descentralizate ale ministerelor, organisme ale administraţiei publice centrale şi locale, precum şi cu alte instituţii de stat sau private care desfăşoară activităţi în domeniul protectiei sociale.

•          Informarea opiniei publice cu privire la problematica socială, în scopul educării şi sensibilizării acesteia, prin: organizarea de conferinţe, seminarii, mese rotunde, dezbateri etc; editarea de publicaţii (reviste, broşuri, pliante), materiale audio-video, materiale în format electronic; desfăşurarea de campanii publice în vederea implicării comunităţii în rezolvarea unor probleme sociale.

•          Participarea activă la elaborarea şi aplicarea politicilor sociale, strategiilor şi planurilor de acţiune la nivel naţional, judeţean şi local.

•          Efectuarea de studii şi cercetări sociale referitoare la diferite problematici şi fenomene sociale.

 

Numeroase personalitati sustin activitatea Asociatiei Vasiliada

In anul 2011, Asociatia Vasiliada a implinit 10 ani de activitate social-filantropica, marcand acest moment aniversar prin organizarea mai multor evenimente caritabile sustinute de numeroase personalitati, precum:

•          Excelenta Sa Emma Nicholson – Baroneasa de Winterbourne (Membru de Onoare al Asociatiei Vasiliada),

•          Paula Seling (Membru de Onoare al Asociatiei Vasiliada),

•          soprana Felicia Filip,

•          Dr. Raed Arafat – Fondatorul SMURD Romania,

•          jurnalistii Liana Stanciu, Emil Hurezeanu si Cristian Tabara,

•          soprana Diana Tugui,

•          tenorul Costel Busuioc,

•          actrita Aniela Pietreanu,

•          solistii si orchestra Ansamblului Folcloric ”Maria Tanase” – Director, dl. Constantin Enceanu.

 

Prezenţa în diferite foruri la nivel local/judeţean/naţional

Asociaţia Vasiliada este membru activ al comunităţii locale în domeniul social, prin prezenţa în diferite organisme şi consilii locale, judeţene şi naţionale, cu responsabilităţi în acest domeniu:

•          Federatia Filantropia – membru fondator;

•          Pactul Teritorial Sud-Vest Oltenia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Incluziune Socială;

•          Comisia Judeţeană Anti-Sărăcie şi pentru Promovare a Incluziunii Sociale;

•          Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din Romania;

•          Comisia de Acreditare Judeţeană a Furnizorilor de Servicii Sociale Dolj;

•          Grupul local de coordonare HIV/SIDA;

•          Grupul de lucru în domeniul incluziunii sociale prin Metoda Deschisă de Coordonare;

•          Reteaua APARTE, a specialistilor in Fundraising.

 

Intervenţia în comunitate

Asociaţia desfăşoară o bogată activitate socială la nivel comunitar în cadrul următoarelor programe sociale, fiecare derulându-se în unul sau mai multe asezaminte:

Programul de sprijin pentru copil şi familie:

–           Centrul pentru Copii ”Aripi de Lumină” Craiova

–           Sala de joacă ”Aripi de Lumină” Craiova

–           Centrul Social pentru Copii şi Tineri ”Sf. Vasile cel Mare” Tg-Jiu

–           Centrul Social ”Sf. Stelian” Lipovu

Programul de asistare a persoanelor aflate în situaţii de criză:

–           Centrul Social de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost ”Sf.Vasile” Craiova

–           Centrul de Incluziune Socială Craiova

–           Centerele de Servicii Integrate pentru Ocupare – Craiova si Targu Jiu

Programul de asistenţă socială religioasă pentru persoanele cu deficienţe de auz:

–           Cabinet de dezvoltare psiho-socială a copiilor din Şcoala Specială ”Sf. Vasile” Craiova

Programul de sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi:

–           Centrul de Informare şi Consiliere pentru Persoane cu Dizabilităţi ”Sf. Ecaterina”

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     06-02-2009
    Locatie
     Unde nu te astepti!
    Mesaje
    5214

    La multi ani.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.