Asociaţiile de proprietari fără datorii pot negocia cu Termoficarea penalităţile

Asociaţiile de proprietari fără datorii pot negocia cu Termoficarea penalităţile

443
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 Municipalitatea craioveană a reuşit să obţină anularea unor datorii pe care Regia de Termoficare Craiova le are către CET Craiova, în valoare de 500 miliarde lei vechi. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că în niciun caz asta nu reprezintă o ştergere a datoriilor pe care le au asociaţiile de proprietari către regie.

 

În şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal Craiova, consilierii locali au aprobat noul preţ la gigacalorie (220, 5 lei/Gcal.) dar şi o normă de pierderi înregistrate de Regia de Termoficare. S-a luat decizia de majorare a procentului de pierderi pentru ca administraţia regiei să poată porni un plan de redresare economică a instituţiei. Hotărârea vine după ce primarul Lia Olguţa Vasilescu a reuşit să obţină o ştergere a 500 de miliarde lei vechi, debit pe care Regia de Termoficare Craiova o înregistrează către CET Craiova. “Aceste datorii anulate nu înseamnă că asociaţiile de proprietari nu îşi vor plăti datoriile către Termoficare. Se poate discuta însă o anulare a penalităţilor pe care le aplică regia către asociaţiile de proprietari însă numai acolo unde asociaţiile sunt cu plăţile la zi şi care nu au datorii către Termoficare. Nu este vorba de o ştergere a datoriilor pe care le au cetăţenii sau asociaţiile de proprietari către furnizorul de servicii”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

 

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.