Primarul din Fărcaşele, uneperistul Marin Tudor, a trecut la PSD

Primarul din Fărcaşele, uneperistul Marin Tudor, a trecut la PSD

384
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, a prezentat un alt edil al judeţului care a decis să se alăture formaţiunii social democrate, după ce, în urmă cu câteva zile, patru primari democrat liberali au optat pentru PSD. Primarul comunei Fărcaşele, Marin Tudor, care a câştigat funcţia candidând din partea UNPR, a decis să se alăture PSD, susţinând că din această postură poate ajuta mai mult cetăţenii care i-au acordat încrederea la alegerile locale.

Sprijinit de o echipă puternică

În deschiderea conferinţei, Marius Oprescu l-a prezentat presei pe edilul comunei Fărcaşele, care a ales să fie alături cu sufletul de PSD, după ce a câştigat alegerile locale din postura de membru UNPR.

 

„Aşa cum am spus în urmă cu câteva zile, că alături de noi vor veni şi alţi primari, astăzi, îl prezint pe Marin Tudor, primarul comunei Fărcaşele, care a decis să se alăture celei mai puternice echipe politice din judeţul Olt şi din ţară. Dânsul a luat această decizie la îndemnul locuitorilor, pentru a reuşi să realizeze ceva pentru localitate. Vom avea sprijinul dânsului atât la alegerile parlamentare, cât şi la apropiatul referendum pentru demiterea lui Băsescu”, a spus Oprescu.

Edilul care s-a alăturat PSD a motivat decizia prin găsirea în această formaţiune politică a unui punct de sprijin pentru a-şi ajuta comunitatea.

 

„Pentru a fi în slujba cetăţeanului, trebuie să fii alături cu sufletul de un partid puternic, iar eu am ales PSD. Intenţia mea este să ajut cetăţenii, dar acest lucru nu va fi posibil fără sprijinul unei echipe politice puternice. Nu am adeziune la PSD, dar atât la alegerile parlamentare, cât şi la referendum, voi ajuta acest partid. Multor oameni din ţara asta nu le-a mai rămas decât speranţa. Când am ajuns în primărie şi am aflat câte probleme sunt aici, câte probleme au oamenii, nu mi-a venit să cred. Vreau să-i ajut pe oameni, şi unii, chiar în această dimineaţă, au venit plângând la mine, fiindcă nu puteau nici măcar să ia ajutorul social, reglementat de o lege tâmpită. Sper să găsesc sprijinul necesar să ajut comunitatea, şi aici, la nivel local, şi la guvern”, a spus primarul din Fărcaşele.

„Sperăm ca referendumul să valideze alegerea poporului”

Prim-vicepreşedintele PSD Olt a adus în atenţia publică şi referendumul, sfătuindu-i pe olteni să iasă la vot, şi să voteze cum le dictează conştiinţa: „Deşi în aceste momente Băsescu bravează la televizor că îl interesează ca românii să iasă la vot pentru  referendumul din 29 iulie, în realitate transmite pe canalele PDL ca lumea să stea acasă, să nu iasă la vot, pentru că singura salvare a lui ar fi invalidarea referendumului prin neprezentarea la vot a 50 plus unu la sută din cetăţenii înscrişi pe listele electorale. Deşi este instalat de doar trei luni, Guvernul Ponta a reuşit să îndrepte o parte din greşelile fostei şi tristei guvernări. Un prim pas spre reîntregirea salariilor a fost făcut, la fel şi în cazul pensiilor. În domeniul economic se pregătesc unele măsuri, cum ar fi încasarea TVA la plata facturii în cazul firmelor cu un anumit prag al cifrei de afaceri. Dacă mediul privat va reuşi să-şi mişte din loc activitatea, şi se ştie că firmele private reprezintă motorul economiei naţionale, se vor vedea şi beneficiile. Sperăm ca acest referendum să valideze ceea ce vrea poporul. Prin intermediul dumneavoastră facem apel către populaţie să iasă la vot şi promovăm prezentarea la vot şi nu pentru a îndemna cum să voteze”.

Oprescu a adăugat faptul că declaraţiile liderilor politici europeni contează prea puţin, şi că ceea ce este important cu adevărat este părerea cetăţenilor României.

 

„În ceea ce priveşte reacţiile internaţionale, noi le luăm ca pe nişte declaraţii politice, pentru că liderii care le-au făcut sunt membri ai unor partide politice, sunt membri ai unor grupuri politice europene care au interese în Parlamentul European. Cel mai important pentru noi este ceea ce spun românii pe 29 iulie şi mai puţin contează declaraţiile politice ale unor lideri de dreapta europeni”, a mai spus Oprescu.

 

Acesta, în calitate de director de campanie la nivelul judeţului Olt, a preconizat că prezenţa la vot privind referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu va fi mai mare decât cea de la locale, de aproximativ 65%.

Candidaţii pentru parlamentare, stabiliţi de organizaţia locală

Ca să răspundă unor speculaţii privind candidaturile unor politicieni controversaţi la alegerile parlamentare, prim-vicepreşedintele PSD Olt a spus că aceştia vor fi desemnaţi de organizaţia locală şi vor fi membri ai partidelor ce formează USL.

 

„Pe colegiile din judeţul Olt nu vor fi decât candidaţi care sunt membri ai partidelor ce formează Uniunea Social Liberală. Organizaţiile locale vor decide membrii care să candideze la alegerile parlamentare, pentru că cei de la centru nu cred că-şi permit să impună candidaţi organizaţiei PSD care a avut cele mai bune rezultate din ţară la alegerile locale”, a adăugat social democratul oltean.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.