Un smartphone pe post de medic de familie?

Un smartphone pe post de medic de familie?

1.752
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Tehnologia touchscreen va putea fi folosită pentru a diagnostica diverse boli, susţin cercetătorii sud-coreeni de la Korea Advanced Institute of Science of Technology (KAIST), care au reuşit recent să demonstreze că un touchscreen poate “simţi” prezenţa şi chiar concentraţia moleculelor de ADN, cu aproape aceeaşi precizie ca şi aparatura convenţională.

Echipa lucrează, în prezent, la fabricarea unui ecran tactil cu proprietăţi speciale, capabil să recunoască precis mai multe biomolecule – un prim pas spre utilizarea acestor ecrane pentru realizarea de analize medicale, scrie Descopera.ro. Următorul pas va fi testarea ecranelor tactile pentru recunoaşterea unor proteine, de pildă a unora utilizate în laboratoarele medicale pentru diagnosticarea unor boli ale ficatului.

De asemenea, cercetătorii au în vedere proiectarea unor smartphone-uri cu o fantă specială, în care ar urma să fie introdusă o lamelă cu mostre de sânge sau urină, pentru o analiză instantanee.

oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.