Antonie Solomon: La pasajul suprateran nu s-a recuperat nici măcar o oră

Antonie Solomon: La pasajul suprateran nu s-a recuperat nici măcar o oră

467
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

pstrongPrimarul Craiovei, Antonie Solomon, a susţinut în această dimineată prima conferinţă de presă pe anul 2012, adresându-se craiovenilor prin intermediul jurnaliştilor locali. Agenda de discuţii a cuprins investiţiile, şantierele din Craiova şi bugetul pe noul an. span/span/strong/p

pDeşi ar fi dorit să iasă cu jurnaliştii pe teren pentru inspecţia Sălii Polivalente, a pasajului suprateran de la kilometrul 0 şi a centrului multifuncţional, Antonie Solomon a ales să rămână în Primărie din cauza ninsorii. Prima problemă pe care primarul Craiovei a abordat-o a fost centrul multifuncţional, un proiect de 87 de milioane de lei semnat în luna august a anului 2010. „Durata de implementare a proiectului este de 43 de luni. Mie mi se pare enorm de mult. Indiferent dacă alegerile vor fi comasate sau nu, această investiţie va fi finalizată în noiembrie. Sunt asigurări venite din partea constructorilor”, a adăugat edilul. Acesta crede că în luna martie se va monta cupola, urmând lucrările de finisaje şi lucrări interioare./p
pPasajul suprateran nu stă foarte bine. Şantierul este în urmă, deşi în ultima perioadă construcţia a început să capete formă. Primarul Solomon a declarat că „nu s-a recuperat nici măcar o oră, dar ultimele estimări arată că acesta va fi gata în luna iulie”. Mai mult, pasajul ar putea fi şi un punct de atracţie, dacă va fi iluminat şi aranjat cum trebuie. Reabilitarea străzilor Pelendava, Brestei, Olteniei, Amaradia, Tineretului şi Toamnei este în stand-by. A fost depusă o contestaţie din partea unei firme, respinsă, însă, de CNSC. Ofertantul s-a adresat instanţei civile, procesul fiind amânant.
Pasaj subteran licitat de două firme
pNici lucrările la pasajul subteran, proiect semnat pe 9 septembrie 2011, nu au început. „Deocamdată licitaţia este în derulare. Au mai rămas două firme în competiţie: Tehnologica Radion şi Mitliv. Aşteptăm cu interes să vedem cine va câştiga pentru că eu mi-as dori ca acest pasaj să se termine până în noiembrie. Vreau sa nu mai chinuim populaţia Craiovei”, a completat Antonie Solomon. Deşi durata de implementare este de 28 de luni, termenul fiind în ianuarie 2014, edilul Craiovei consideră ca pasajul subteran se poate face mai repede decât cel suprateran.
pSala Polivalentă va fi gata mai devreme decât se aşteaptă craiovenii pentru că pe 24 februarie este licitaţie pentru mobilier.
pAlte proiecte importante pe care primarul le are în vedere este Water Park-ul, un complex de agrement acvatic ce va fi construit în zona Parcului Tineretului, şi reabilitarea liniei de tramvai. Cea din urmă presupune o durată de un an şi jumătate, documentaţia urmând să fie făcută în aceste zile.
pAntonie Solomon îşi propune pe 2012 să transforme Craiova într-un oraş turistic, un loc unde „lumea trebuie să vină să trăiască şi să-şi cheltuiască banii”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.