S-a semnat contractul pentru inelul secundar al Slatinei

S-a semnat contractul pentru inelul secundar al Slatinei

451
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Străzile Mănăstirii, Milcovului, Poienii şi Banului, din cartierul slătinean Clocociov, vor fi asfaltate, costurile lucrărilor fiind suportate din fonduri europene. Contractul pentru realizarea inelului secundar al Slatinei a fost semnat, anunţă viceprimarul Minel Prina.

 

„Am o veste foarte bună pentru cei care locuiesc în cartierul Clocociov, în sensul că am semnat contractul de execuţie lucrări privind reabilitarea străzilor din acest cartier. Principalele străzi: Mănăstirii, Milcovului, Poienii şi Banului. Urmează, ca de anul viitor, să mergem atât către strada Ecaterina Teodoroiu şi să asfaltăm Cuza Vodă, cât şi spre BCR să asfaltăm o parte a Basarabilor”, a declarat Prina.

Edilul speră ca lucrările să demareze, până la finalul lunii august, fondurile fiind deja alocate.

 

„Este o lucrare pe fonduri europene, din fericire pentru noi şi pentru locuitorii acestui cartier pentru că am promis că, în luna august, vor demara lucrările. Nu au fost contestaţii, urmare a acestui lucru, în termenele stabilite, noi am încheiat acest contract, urmând ca cei care au câştigat această licitaţie să-şi constituie garanţia de bună execuţie şi să de-a drumul la lucrări. Banii sunt alocaţi şi n-au niciun motiv de întârziere. Promisiunile sunt destul de mari: anul acesta, vrem ca aceste străzi din cartierul Clocociov să fie modernizate, cel puţin pe partea de carosabil”, a adăugat Minel Prina.

Viceprimarul Slatinei a ţinut să precizeze că pe cele patru străzi din Clocociov care vor fi reabilitate nu se va mai interveni, pentru mulţi ani de acum încolo. În acest sens, în prealabil, a fost reabilitată şi canalizarea.

 

„Sistemul de alimentare cu apă şi canalizare a fost reabilitat în totalitate pe aceste străzi, atât prin Compania de Apă-o mică parte, cât şi prin fonduri de la bugetul local”, a spus Prina.

Doar doi la sută din costuri, suportate din bugetul local

Cea mai mare parte a cheltuielilor pentru realizarea inelului secundar al Slatinei sunt suportate din fonduri structurale şi din bugetul naţional, Consiliul Local punând doar doi la sută din bani.

 

„Partea de modernizare a străzilor se ridică undeva la 12 milioane de lei şi doar doi la sută reprezintă contribuţia proprie a Consiliului Local. Restul banilor provin din fonduri europene şi din fonduri de la bugetul de stat”, a declarat vicele Prina.

Traseu alternativ

Din această toamnă, după realizarea inelului secundar, şoferii slătineni vor putea să ajungă pe platforma industrială, de la ieşirea din oraş spre comuna Brebeni, ocolind prin cartierul Clocociov. Ruta ar începe pe strada Basarabilor, continuând pe străzile Banului, Mănăstirii, o parte din Milcovului, Poenii şi Cuza Vodă. Traseul alternativ ar continua cu strada Ecaterina Teodoroiu şi până pe strada Drăgăneşti.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.