Cine trebuia să fie primarul Craiovei?

Cine trebuia să fie primarul Craiovei?

500
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)
 Structura administraţiei publice din Bănie ar fi arătat cu totul altfel, ca şi componenţă, în primul rând, dacă PSD, într-o primă fază, sau, mai apoi, PNL, respectiv USL, ar fi adoptat alte tactici pentru alegerile din iunie 2010. Vorbim, desigur, de strategii discutate în interiorul partidelor, dar care nu s-au materializat din pricina unor divergenţe de interese.

Prioteasa, oficial şef la primărie, neoficial – la CJ

Primul moment crucial al perioadei precampanie s-a consumat în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, atunci când în PSD a fost lansată varianta candidaturii lui Ion Prioteasa, peşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi şef al organizaţiei doljene PSD, la mandatul de primar al Craiovei. De altfel, nouapresa.ro a prezentat această ipoteză la vremea respectivă, plecând de la aceeaşi premisă de la care au plecat şi strategii PSD: nu exista la acea oră un alt candidat de calibru pentru a-l înfrânge pe Solomon. Într-o atare situaţie, candidatul PSD ar fi obţinut susţinerea USL pentru primărie, dar, atenţie, ar fi forţat şi o candidatură pentru Consiliul Judeţean Dolj. Cu şanse maxime de câştig pe ambele fronturi, întrucât imensul capital de încerdere al lui Ion Prioteasa era suficient pentru controlul electoratului din Craiova. Nu s-a căzut însă de acord asupra acestei variante, din mai multe motive asupra cărora vom reveni. Ion Prioteasa a confirmat, în pragul campaniei din mai 2012, însă nu a precizat motivele pentru care PSD a renunţat. Cert este că acum ar fi fost primarul Craiovei…

Penelistul Badea, calul troian al… PSD?

Cel de-al doilea moment în care s-ar fi putut decide soarta Craiovei s-a consumat în interiorul PNL, dar sub supravegherea PSD. Totul a plecat de la desemnarea lui Pavel Badea, consilier municipal PNL la acea vreme, drept candidat al PNL în cursa internă USL pentru stabilirea politicianului care să reprezinte alianţa la alegerile pentru Primăria Craiova. Mihai Voicu, preşedintele PNL Dolj, a surprins multă lume cu această nominalizare, iar anunţul intern a fost urmat de un scandal în PNL, pe cât de aprig, pe atât de bine izolat. Iar unul dintre politicienii de marcă ai Băniei care a confirmat acest scandal a fost chiar primarul de la acea vreme, Antonie Solomon. Surpriza a constat în faptul că Voicu avea alte variante, mult mai bune, cel puţin prin prisma notorietăţii, dar şi a susţinerii din partea unor membri marcanţi ai PNL. De exemplu, deputatul Ionuţ Stroe. Aşadar, e clar că alegerea Badea era o cusătură cu aţă albă. Mai ales că, deşi ştia toată Craiova că n-are nici o şansă, din conturile lui Badea au zburat bani grei pentru publicitate. Totul pentru a înăbuşi alte intenţii din PNL şi pentru a lăsa drum liber candidatului PSD, oricare ar fi fost acesta, în condiţiile în care dădea bătălia cu perdantul Pavel Badea. Ceea ce s-a întâmplat. Ce vreau să spun este că PNL ar fi putut avea un candidat susţinut de USL pentru Primăria Craiova, iar acest candidat putea fi astăzi primarul Craiovei… Marian Bădîrci



4 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    1462

    Vadim

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     18-07-2012
    Locatie
     m-a facut mama oltean
    Mesaje
    3

    Ion Prioteasa a facut destule pentru Craiova si Dolj .
    Fiind presedintele CJ Dolj poate sa ceara fonduri Europene cu cofinantare pentru ideile si planurile pe care le are .
    Imi pare f bine ca a iesit din nou presedinte al CJ .
    Si sper din tot sufletul sa inceapa cat mai repede Master Planul de Apa pe care si l-a propus si sa duca cu bine proiectul pana la capat .
    Bafta in continuare .

    it`s not how you stand by your car, it`s how you race it
  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    299

    Aurica …

  4. #4
    Dim
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1391

    Cred ca glumiti.
    Si Ionut Stroe era tot un perdant.

    Poate l-as fi votat pe Mario Oprea…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.