Mateescu s-a întors la Poliţia Locală. Demisionează Olguţa?

Mateescu s-a întors la Poliţia Locală. Demisionează Olguţa?

476
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)
 “Vă rog, foarte mare atenţie atunci când vă referiţi la persoana mea. Sunt de 12 ani în viaţa publică, dacă pot spune aşa, şi niciodată nu s-a auzit despre mine vreun cuvânt că m-aş fi pretat laceva care este ilegal. Vă rog să nu vă îndoiţi de probitatea mea până în momentul în care veţi avea probe. Dacă veţi avea probe, eu vă garantez că îmi dau demisia a doua zi din această funcţie. Dar, până atunci, vă rog foarte mare grijă la ceea ce scrieţi despre persoana mea pentru că sunt chestiuni deranjante deja!”, sunt declaraţiile primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Este vorba de reacţii la materialele de presă “deranjante”, din punctual de vedere al primarului Craiovei, în care au fost prezentate deciziile în afara legii luate sau care urma să fie adoptate de Primăria Craiova. Prin semnătura primarului, evident.

Şi foarte deranjant a fost, după cum ni s-a comunicat pe toate căile din primărie, la acea vreme, cazul demiterii directorului Poliţiei Locale Craiova, Octavian Mateescu. Pe care doar nouapresa.ro şi Craiovaforum l-au prezentat obiectiv, exclusiv, dar şi la subiect. Demiterea a fost nelegală, întrucât nu au fost urmate procedurile stabilite prin lege. Mateescu, ocupant prin concurs al postului, a fost chemat într-o dimineaţă la primărie, unde i s-a înmânat o hârtie prin care era demis. Fără dovezi ale vreunei abateri şi, ce e şi mai important, fără o analiză procedurală conform Legii 188, privind statutul funcţionarilor publici. Au urmat declaraţii pe holurile prefecturii ale primarului Lia Olguţa Vasilescu, potrivit căreia Mateescu nu ştiu ce campanii făcuse, Camera de Conturi nu ştiu ce nereguli găsise – vizavi de acordarea unor suplimente care se dau şi în primărie, apropo! – ş.a.m.d. Nimeni din primărie nu s-a obosit să prezinte cadrul legal al demiterii, în fond, temelia actului pe care autoritatea publică locală l-a adoptat în numele contribuabililor craioveni. Cu alte cuvinte, contribuabilul era ultimul care contează! Numai că povestea a fost închisă de Prefectura Dolj, o instituţie mult mai aşezată, juridico-administrativ, care i-a solicitat Primăriei Craiova revocarea dispoziţiei prin care a fost demis Octavian Mateescu. În paranteză, aplicarea unei astfel de dispoziţii până la exercitarea controlului de tutelă, respectiv al prefecturii, în acest caz, este o altă dovadă că alungarea lui Mateescu şi instalarea noului director au fost făcute ilegal. Ca atare, dat fiind că s-a dovedit deja că s-a pretat la ceva ilegal, pleacă primarul Lia Olguţa Vasilescu?

 

Marian Bădîrci



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    325

    Nu zboara porcii in Craiova … sa isi dea asta demisia

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.