CRIN ANTONESCU NU IESE DIN POLITICĂ

CRIN ANTONESCU NU IESE DIN POLITICĂ

735
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Crin Antonescu a declarat recent, de la sediul PNL: “Respectăm, dar socotim nedreaptă hotărârea Curţii Constituţionale a României. Curtea a refuzat să ia act că cel puţin peste două milioane de alegători nu figurau pe listele permanente. Chiar dacă respectăm decizia CCR şi chiar dacă Traian Băsescu va reveni la Cotroceni, pentru noi Traian Băsescu nu mai există”. În opinia lui Antonescu, regimul Băsescu forţează o victorie. “Nu putem să punem problema coabitării, căci e vorba despre coabitarea acestor şapte milioane şi jumătate de români, care nu-l mai vor pe Traian Băsescu”, a mai spus liderul PNL.
“Nu mă retrag din politică, pentru că Traian Băsescu a fost demis în realitate, pe fond. Rămân şi eu, şi PNL, în serviciul oamenilor. Cel care trebuie să demisioneze este Traian Băsescu”, a afirmat Crin Antonescu.
Iată declaraţiile lui Crin Antonescu:
– Am luat act de hotărârea CCR, primul lucru care trebuie spus e că atât eu ca preşedinte interimar, cât si PNL vom respecta aşa cum am anunţat hotărârea. Ca atare, cursul procedurilor care urmează va fi parcurs, nimeni nu pune la îndoială respectarea decizie
– Socotim hotărârea CCR nedreaptă pentru că ignoră votul a 8,5 milioane cetăţeni, pentru că ignoră o majoritate reală a cetăţenilor care ar fi trebuit, conform tuturor legilor invocate chiar de Curte, să constituie cvorumul, ignoră legile pe care Curtea le invocă: legea referendumului, pentru alegerea preşedintelui.
– În mod contradictoriu cu propriile sale decizii, CCR a refuzat să ia act de situaţia că cel puţin peste 2 milioane alegători români nu puteau figura in listele permanente, ca atare nu puteau fi luati in calcul la cvorum
– Chiar dacă respectăm decizia CCR, şi chiar dacă Băsescu redevine legal preşedinte al României, pentru noi Traian Băsescu nu mai este preşedinte, sau e preşedinte ilegitim pe care politic nu îl recunoaştem. Noi ave mde ales între a recunoaşte o hotărâre aşa cum a fost luată de CCR, şi a recunoaşte voinţa cetăţenilor.
– Vedem cum azi, din punct de vedere birocratic, regimul Băsescu forţeaz o victorie, revenirea în funcţie a unui om care a fost in măsură copleşitoare delegitimat prin votul românilor, ales cu 5 milioane de voturi şi destituit de 7 milioane. Nu putem pune problema coabitării pentru că nu e vorba de coabitarea noastră cu Băsescu, ci cu cei 7,5 milioane români, care nu doresc să mai coabiteze cu el.
– Băsescu poate coabita cu Parchetul General ,cu majoritatea CCR, cu serviciile secrete, cu instanţe internaţionale, dar nu mai poate coabita cu 7,5 milioane români şi ca atare, nici cu noi pentru că obligaţia noastră politică nu e faţă de CCR, de Traian Băsescu şi prietenii săi, ci faţă de ei 7,5 milioane oameni.
– Am spus că dacă Băsescu nu va fi demis d voinţa alegătorilor români mă voi retrage definitiv din politică. NU mă retrag din politică pentru că Băsescu a fost demis în realitate, pe fond, pe temeiuri de majoritate. Nu mi-am luat angajamentul de demisie nici în faţa Comisie Europene ,nici a Departamentului de Stat al SUA, nici a majorităţii CCR. Azi rămân şi eu şi PNL in serviciul oamenilor care sunt nedreptăţiţi. Rămân în serviiul celor care şi-au spus cuvântul. Cel care trebuie să demisioneze e Traian Băsescu. Eu nu fug inf aţa tuturor combinaţiilor de putere pe care Băsescu le face.
– Aştept partidul Parchet să mă aresteze pe mine şi pe toţi cei care suntem in slujba acestor oameni. PNL rămâne în serviciul celor 7,5 oameni cu toate riscurile, eforturile, frustrarea şi dezamăgirea pe care o simţim ca toţi cei care îşi văd voinţa şi votul batjocorite. Apelul meu către ei: să creadă în continuare in democraţie, să respecte reguli.
– Dragi români vedeţi că soarta României e dictată pe alte raţiuni decât cele democratice, manifestati-vă si aparati-vă drepturile de cetăţeni. Faceti-vă simţită voinţa şi prezenţa. Nu putem fi la nesfâşrit ignoraţi,călcaţi în picioare. Chem toţi membrii PNL, pe toţi cei care ne-au votat să sprijine acest guvern. Menţinerea USL la guvernare nici nu trebuie pusă în discuţie.
– Nimeni nu e mai presus de lege, nici Băsescu, nici Parchetul, nici CSM, nici CCR. Nimeni nu poate dicta în România ca într-o colonie, toţi cetăţenii conştienţi, curajoşi, convinşi de dreptatea lor, trebuie să continue lupta.
– Imi reiau activitatea politică în calitate de preşedinte al PNL şi copreşedinte al USL. Mai devreme sau mai târziu, regimul Băsescu va cădea.
– Sunt momente dificile. Tuturor oamenilor care simt frustrare, dezamăgire, le spun: am făcut ce trebuia făcut , aţi făcut lucrul corect în democraţie, v-aţi dat votul. Nu renunţaţi la convingerea că votul vostru contează, că solidaritatea noastră e cea care va impune destinul acestei ţări. Băsescu nu îşi va da demisia, va continua să mintă, propaganda sa va continua să mintă, PPE deja face comentari in legătură cu ce ar trebui să facă instituţiile României. Nu avem de ales, trebuie să continuăm lupta.
Crin Antonescu a declarat, la momentul suspendării lui Traian Băsescu, faptul că se va retrage din viaţa politică dacă referendumul de demitere a acestuia va eşua, iar Băsescu va reveni la Cotroceni. Ulterior, Antonescu a precizat că va recunoaşte juridic o eventuală decizie a CCR de invalidare a referendumului, însă că politic nu va putea recunoaşte niciodată o astfel de decizie, în condiţiile în care 7 milioane de români au votat pentru demiterea lui Băsescu.

Sursa: oradedolj.ro



6 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     01-12-2009
    Locatie
     seges arcesitus
    Mesaje
    33

    Un om de kko……….ca si Basescu……ca si Ponta.

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     06-06-2007
    Mesaje
    147

    Ca toti politicieni …adica un JEG .

    Edited by MOD - fara reclama in semnatura!
  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     07-04-2010
    Mesaje
    328

    Fara cuvant,parca se joaca turca in parcare,niste marionete care joaca dupa cum le spun oamenii destepti.

  4. #4
    Member
    Data de inscriere
     16-05-2009
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    181

    voiculescu

  5. #5
    De-al casei
    Data de inscriere
     13-12-2006
    Locatie
     aici
    Mesaje
    453

    Declaratia e la sediul pnl…daca observati…
    Asa cum am mai spus si alta data au pus botu la psedistii lui iliescu….si a guzganului rosu hrebenciuc…
    Ce se asteptau???
    Acum le-au dat-o putin prin gurita….
    si uite asa a devenit ponta sau tariceanu candidati la presedentie…..hahaha….antonescu si-a tras un glont in …..si-o fi nimerit-o?????

  6. #6
    Addicted!
    Data de inscriere
     03-10-2005
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    1707
    Citat Mesaj initiat de marians65
    …antonescu si-a tras un glont in …..si-o fi nimerit-o?????

    nu are ce sa-si mai nimereasca, e o EA; CRINA si si-o ia din toate pozitiile!

    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.